• De høje indtægter søger mod Svendborg og Middelfart.

Der bliver nogle gange talt om velhaverghettoer og whiskybælter. Og vi er allesammen godt klar over, at de er rige i Gentofte og Holte.

Men hvad med Fyn? Hvor bor de fynboer med de højeste indtægter?

Svaret er helt sikkert mere mangeartet, end du havde regnet med.

Det viser Fyens.dks serie Rig & Fattig, som du kan følge ved at holde øje med denne side: Klik her.

På linket kan du se, hvordan de rige fynboer har flyttet sig, og du kan se kort, hvor du kan finde indtægterne i dit område. Samme sted finder du også mere information om, hvordan tallene er regnet ud.

Top 10-listen over indkomsten i de fynske sogne kan du se herunder.

(Artiklen fortsætter under listen)

Overraskende førsteplads

Førstepladsen på listen er formentlig en overraskelse for alle.

Stubberup Sogn udgør den allerøverste spids på halvøen Hindsholm, der stikker ud mod nord ved Kerteminde. Og sognet er ikke kendt for store strandvejsvillaer, Porsche-forhandlere eller andre rigdoms-kendetegn.

Nummer to på listen er straks lettere at forudse. Thomas Kingo Sogn dækker Odenses Hunderup-kvarter, hvor de absolut dyreste huse ligger - ikke mindst på Langelinie tæt på Odense Å.

Strib på tredjepladsen er - i hvert fald i det vestfynske - også godt kendt som hjemsted for mange dyre huse med flotte udsigter over Lillebælt.

Det fynske whiskybælte

I det hele taget er Middelfart Kommune godt placeret i toppen med tre sogne i Top 10 og yderligere et lige under.

Den nordvestlige del af kommunen - Strib, Røjleskov, og Vejlby (der ligger på plads nummer 11) - kan faktisk gøre krav på betegnelsen Fyns whiskybælte, hvis man bryder sig om den slags.

En modstander i den kamp kunne være de tre sogne vest for det centrale Svendborg, men kun et af dem - Egense - er med på Top 10.

Odense-sogne længere nede

Svendborg Kommune med den smukke beliggenhed har dog besat hele tre af de øverste 10 placeringer.

Nordfyn har sneget et enkelt sogn med på listen - Vigerslev, som er bedst kendt for byen Morud.

Bortset fra Hunderup-kvarteret er Odense bemærkelsesværdigt fraværende fra Top 10. Kommunen fylder dog vældig godt op på placeringerne 11-20.

Du kan også se listen over samtlige 234 fynske sogne - bare klik her. Samme sted kan du, hvem der var øverst og nederst i de seneste 25 år.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Er det dit nabolag?: Her er det gået bedst for fynboerne

Er det dit nabolag?: Her er det gået bedst for fynboerne

8
Se listen: Her tjener fynboer mindst

Se listen: Her tjener fynboer mindst

Kender du ikke dit sogn? Find det her

Kender du ikke dit sogn? Find det her