Se kortet: Her vælter det frem med nye job på Fyn

Vestas i Lindø er én af de virksomheder, som med hundredvis af ansættelser har været med til at sikre jobfesten på Fyn. Arkivfoto: Tristan Stedman

Se kortet: Her vælter det frem med nye job på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte ud af ti fynske kommuner har øget beskæftigelsen sidste år. I to kommuner er der forsvundet job.

Det går godt på Fyn, i hvert fald ifølge Dansk Erhvervs analyse over udviklingen i den fynske beskæftigelse.

Sidste år blev der i alt skabt 2706 nye job på øen. Det er en fremgang på 1,7 procent i forhold til beskæftigelsen året før, og særligt er der grund til rankede rygge i Middelfart, Assens, Faaborg Midtfyn, Odense og Nordfyns Kommuner.

Helt i front ligger Kerteminde Kommune med et ryk opad på 6,5 procent. Det vil sige, at der er kommet 481 nye job til i kommunen i løbet af 2017.

- Det overrasker mig ikke, vi har positive tal. At det så er blevet til det største procentmæssige ryk på Fyn, det er jeg jo rigtig glad for, siger borgmester i Kerteminde Kommune, Kasper Ejsing Olesen (S).

Selvom MHI Vestas på Lindø sidste år meldte ud, at der skulle ansættes 400 nye medarbejdere, kan udviklingen i Kerteminde Kommune ikke kun tilskrives én virksomhed, mener borgmesteren.

- Lige pt. tager de en masse medarbejdere, men førhen har det været andre virksomheder, som har ansat mange. Det er et samlet løft, slår han fast.

(Artiklen fortsætter under kortet)

Her er der skabt flest job i 2017

Optimisme trods tilbagegang

I bunden af analysen ligger Ærø og Svendborg Kommuner, hvor der sidste år er forsvundet job. På Ærø er der nu 26 færre fuldtidsbeskæftigede og 63 færre i Svendborg Kommune. Ærø har haft den største procentvise tilbagegang.

- Det er ikke en overraskelse, nej, for vi har en aldrende befolkning. Vores befolkningspyramide er helt omvendt, end den normalt ser ud, bred i toppen og tynd i bunden. De unge, vi har, flytter desværre igen, siger Ole Wej Petersen (S), borgmester på Ærø.

- Men der er grøde i vores optimisme herovre. Dels fordi vi har fået landevejsprincippet (færgen koster det samme som kørselsudgifter, red.), der er gang i økonomien, og så ser vi også en tendens med nye børnefamilier, der flytter til. Det er den vej, vi gerne vil for at holde beskæftigelsen oppe, fortsætter han.

Fald i arbejdsløsheden.

Mere positivt ser det ud for Ærø med hensyn til arbejdsløsheden. Den er som i de fleste andre fynske kommuner faldet.

Historisk har Fyns arbejdsløshed ligget højere end i resten af landet, men fem fynske kommuner er i januar i år dykket under landsgennemsnittet på 4,2 procents ledighed.

Middelfart, Ærø, Assens, Faaborg-Midtfyn og Nyborg Kommuner er duksene i det regnestykke, mens Langeland Kommune ligger dårligst med samme ledighed som januar sidste år: 5,6 procent.

Ikke overraskende har Odense Kommune flest arbejdsløse. 5028 stod uden job i januar i år, og kommunen ligger med en ledighedsprocent på 5,4 lige efter Langeland, viser Dansk Erhvervs analyse.

Se kortet: Her vælter det frem med nye job på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce