Se her, hvor solen skinner mest: Fyn er Danmarks solskinsø

Officielt sluttede vinteren med udgangen af februar, så der burde være sol og forår nu. Læs her, hvordan din fynske kommune klarede sig med antallet af solskinstimer hen over de tre vintermåneder. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018

Se her, hvor solen skinner mest: Fyn er Danmarks solskinsø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er helt misvisende, at Bornholm løber med titlen som solskinsøen. Tal for vinteren 2017-2018 fra DMI viser, at Fybn ligger i top - og Bornholm helt i bund.

Det er helt misvisende, at Bornholm bliver kaldt for solskinsøen, for det er på Fyn, at solen har været mest fremme de seneste tre måneder.

Det viser nye tal fra DMI om antallet af solskinstimer i vinteren 2017-2018, og selv om frosten har bidt sig fast og der kæmpes med store snemængder mange steder på især Sydfyn og de sydfynske øer sluttede vinteren med udgangen af februar.

Ser man på tallene fra DMI ligger Fyn nemlig helt i top med fire ud af de første fem pladser i Danmark, mens Bornholm flopper helt i bunden af undersøgelsen med landets absolut færreste antal solskinstimer.

Nu er det marginaler, der skiller de fynske kommuner, men i toppen ligger Assens, Odense, Faaborg-Midtfyn og Middelfart, alle med over 194 solskinstimer. Ser man blandt de 10 mest solrige kommuner i hele landet har Fyn de syv af dem, for efter Middelfart følger Kerteminde, Nyborg og Nordfyn. Lige under følger Svendborg, Ærø og Langeland.

Langeland på en samlet 17. plads blandt landets 98 kommuner havde i vinteren 2017-2018 185,8 solskinstimer, og tager man til sammenligning Bornholm er den ellers så sommersolrige ø i Østersøen helt nede på 134,3 solskinstimer. Det er så også Bornholm, som i denne tid får størstedelen af nedbøren i denne tid i form af sne, så hvor bornholmerne om sommeren kan nyde en masse sol må de hungre efter den i disse koldeste måneder.

Skinner solen så mere end sædvanligt i Assens? Ja, det gør den, når man ser på normen for årene 2006-2015. Her var der i gennemsnit 153,6 solskinstimer i de tre vintermåneder - mod 194,8 solskinstimer i denne vinter.

DMI skriver i undersøgelsen, at tallene indeholder kvalitetssikrede klimadata udarbejdet på baggrund af målinger, som bagefter er tjekket for målefejl og andre afvigelser.

Det kan jo være, at de flere solskinstimer på Fyn kan lune lidt i en ellers iskold tid.

Her skinner solen mest på Fyn
Sådan gik vinteren 2017-2018 i din kommune solskinsmæssigt:

Assens: 194,8 solskinstimer

Odense: 194,6 solskinstimer

Faaborg-Midtfyn: 194,3 solskinstimer

Middelfart: 193,7 solskinstimer

Kerteminde: 192,7 solskinstimer

Nyborg: 191,9 solskinstimer

Nordfyn: 191,9 solskinstimer

Svendborg: 191,0 solskinstimer

Ærø: 189,8 solskinstimer

Langeland: 185,8 solskinstimer

Bornholm: 134,3 solskinstimer

Se her, hvor solen skinner mest: Fyn er Danmarks solskinsø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce