Se fortælling: Fyens Stiftstidende med i kampen om digital pris

En digital fortælling om lægen Michael Hansen, der afslørede sygehusdirektør at tage 1,5 mio. kroner for meget for behandlinger, er indstillet til en ny pris. Arkivfoto: Trondur Dalsgard

Se fortælling: Fyens Stiftstidende med i kampen om digital pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre digitale projekter kæmper om en ny pris - Det Digitale Spadestik. Fortællingen "Overlægen, der afslørede millionfusk på sygehuset" lavet af journalister på Fyens Stiftstidende er med i kapløbet.

"Overlægen, der afslørede millionfusk på sygehuset" hedder en digital fortælling, som journalisterne Jonas Ancher Nyeng og Jakob Herskind på Fyens Stiftstidende lavede i oktober 2015.

Her stod overlæge Michael Hansen frem og fortalte om forløbet, hvor han afslørede millionfusk og siden blev fyret for illoyalitet.

Nu er fortællingen blandt de sidste tre nominerede til en nyindstiftet pris, Det Digitale Spadestik, der uddeles senere i januar.

Juryen bag Det Digitale Spadestik, Nils Mulvad, Kaas og Mulvad, Katrine Birkedal Frich, DR og Magnus Bjerg, TV2, har begrundet indstillingen således:

Jysk Fynske Medier (som Fyens Stiftstidende er en del af, red.) holder fast i en af journalistikkens vigtigste opgaver: At afsløre misbrug af magten. Projektet om overlægen, der afslørede millionfusk på sygehuset, er historien om en whistleblower, der får en grum skæbne, efter han gør sin pligt. Historiens kerne er magtmisbrug og svindel med penge på bekostning af sygehuset og patienterne. Et misbrug, som systemet ikke selv ser ud til at have travlt med at afdække. Det bliver ikke mere væsentligt.

Se den digitale fortælling herunder:

Kritisk journalistik på nettet

Den nye pris gives for kritisk, undersøgende journalistik primært produceret til og publiceret på online platforme som web, Facebook, Instagram og Snapchat.

"Overlægen, der afslørede millionfusk på sygehuset" får følgende skudsmål med på vejen af juryen:

Historien er velresearchet, godt underbygget og fortalt med alle detaljer om sagen og forløbet. Som digitalt produkt er der indarbejdet fine lydbidder, effektfuld grafik og legende ”messenger”-interview. Gode kreative elementer og brug af dramaturgi i en historie, der ellers godt kunne blive en proces-tung historie.

De to andre digitale projekter, der er med i opløbet, er TV Midtvests "Kan man leve af skrald" og TV 2 Østjyllands "Hvorfor druknede Jonatan".

Prisen uddeles den 24. januar i forbindelse med konferencen "Et spadestik dybere".

Se fortælling: Fyens Stiftstidende med i kampen om digital pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce