Priserne på en sfo-plads varierer meget på Fyn. Ærøboer slipper billigst, mens odenseanere må til lommerne.

Der er store forskelle på hvad en sfo-, børnehave-, dagpleje- og vuggestueplads skal koste på Fyn. Især prisen for skolefritidsordningen (sfo) varierer meget fra kommune til kommune. Det viser en dataindsamling, som DR Fyn har lavet fra de ti kommuners individuelle takster for 2016.

I Odense koster det 2066 kroner om måneden at få et barn passet om morgenen og om eftermiddagen. På Ærø, som er den billigste fynske kommune, koster en lignende plads 1021 kroner. I Nyborg koster det 1179 kroner.

Priserne forbliver høje

Halvdelen af de fynske kommuner valgte efter skolereformen, der forlængede børnenes skoledag, at sætte sfo-priserne ned.

Det skete dog ikke i Odense, og selv om ungerådmand Susanne Crawley (R) forstår forældrenes frustrationer, har hun ikke tænkt sig at justere sfo-priserne.

- Jeg forstår dem godt, men kommunens økonomi er ikke til andet, siger hun til DR Fyn.

Odense Kommune er den dyreste, når det gælder sfo-priserne, men er den billigste kommune, når børnene skal i børnehave. Kommunen er dermed den eneste fynske kommune, hvor det koster mere at få et barn passet i en sfo end i en børnehave.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle
106
Færre pædagoger og lærere: Besparelser på børn og unge for 30,5 mio. kr.

Færre pædagoger og lærere: Besparelser på børn og unge for 30,5 mio. kr.