Se bil i frit fald fra 12. sal: Kampagne giver nyt perspektiv på høj fart


Se bil i frit fald fra 12. sal: Kampagne giver nyt perspektiv på høj fart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kampagner mod høj fart på vejene er ikke nyt, men med en ny video, hvor en bil falder fra 12. sals højde, vil Rådet for Sikker Trafik give bilisterne et nyt indtryk af de fysiske kræfter, der er i spil i trafikken.

Fart dræber. I halvdelen af alle dødsulykker i trafikken har der været kørt for stærkt i forhold til fartgrænsen eller vej- og vejrforholdene.

Sådan lyder advarslen fra Rådet for Sikker Trafik, der sammen med 90 kommuner i kampagnen "Sænk farten - før det er for sent" atter opfordrer trafikanterne til at sænke farten. Alle fynske kommuner på nær Ærø er med.

Budskabet er ikke nyt. Men det er videoen, der skal vise bilisterne forskellen på at køre lovligt og på at køre for stærkt. Her lader Rådet for Sikker Trafik en VW Golf falde frit fra 12. sals højde ned mod et træ for at illustrere de kræfter, der er i spil ved en fart på 90 km/t.

- Vi håber, at det her er en øjenåbner for mange. Mens de fleste har stor respekt for højder, så opfatter mange bilister ikke farten på vejene som noget risikabelt. Med filmen prøver vi at koble de to ting sammen og vise, at det er de samme fysiske kræfter, der er på spil, hvis det går galt, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

En del af undervisningen

Kampagnefilmen er lavet i samarbejde med bilinspektører, der har udregnet og testet, hvordan en bil påvirkes ved kollision med eksempelvis et vejtræ ved 90 km/t. Filmen bliver en del af undervisning på landets skoler, når de har undervisning om trafiksikkerhed, ligesom Dansk Kørerlærer-Union vil gøre filmen til en del af undervisningen i køreskolerne.

- Alt for mange mennesker mister livet eller kvæstes på grund af for høj fart. For at få flere til at respektere fartgrænserne, skal der nogle gange fakta og dokumentation til. Filmen her viser tydeligt, hvorfor farten har en enorm betydning for din og andres sikkerhed på vejene. Jeg er sikker på, at filmen vil skabe eftertanke hos mange nye bilister, siger René Arnt, formand for Dansk Kørelærer-Union, der repræsenterer cirka 800 kørelærere i hele landet.

Som en del af kampagnen, der kører fra 9. til 29. april, vil der blive sat omkring 5000 skilte op langs vejene for at minde bilisterne om at overholde fartgrænserne.

På Fyn følger Fyns Politis færdselsafdeling desuden kampagnen op med en intensiveret indsats mod fartsyndere fra uge 16.

Foreløbige tal fra Vejdirektoratet viser ifølge Rådet for Sikker Trafik, at 183 personer mistede livet i trafikken sidste år, og at omkring 3000 kom til skade.

Se bil i frit fald fra 12. sal: Kampagne giver nyt perspektiv på høj fart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce