Schall Holberg om prins Henriks død: - Det betyder mere for os, end vi er klar over

Den tidligere Venstre-minister Britta Schall Holberg har mødt prins Henrik flere forskellige steder. Hun tror, at danskerne først nu vil forstå, hvor meget prinsen betød. Arkivfoto: Robert Wengler

Schall Holberg om prins Henriks død: - Det betyder mere for os, end vi er klar over

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kommende tid vil vise, at prins Henrik ikke fik den anerkendelse, han fortjente. Det mener Britta Schall Holberg (V), tidligere minister og ejer af Hagenskov Gods samt nuværende hofjægermester.

Først nu efter prins Henriks bortgang vil det gå op for os, præcis hvor vigtig han har været for det danske samfund. Det mener Britta Schall Holberg, der er ved at skrive sine kondolencer til kongefamilien, da Fyens Stiftstidende taler med hende onsdag morgen.

Hofjægermesteren kender prinsen fra de årlige nytårskure på Amalienborg, regentparrets flere besøg på Hagenskov Gods, som hun har ejet, samt fra ministermiddage og besøg på kongeskibet. Hun tror ikke, at danskerne til fulde er klar over, hvad prins Henriks død betyder:

- Jeg synes, det bliver mærkeligt og trist. Jeg tror, at det betyder meget mere for os, end vi i grunden har været klar over. Prins Henrik har været under kritik adskillige gange, og i virkeligheden synes jeg, at kritikken har været utroligt uretfærdig, siger hun og uddyber:

- Prins Henrik har været et smilende, humoristisk og sjovt menneske. Sjov at snakke med og interesseret i mange ting. En kunstner og et internationalt menneske, som i den grad har præget hele vores kongefamilies liv.

I august var Britta Schall Holberg da også en af dem, der tog prins Henrik i offentligt forsvar, da det kom frem, at han ikke ville begraves med dronning Margrethe i Roskilde Domkirke, som det ellers havde været planen.

Lavede sjov med kattene

Særligt et minde med prins Henrik står lysende klart for Britta Schall Holberg. Episoden udspillede sig under et af regentparrets besøg på Hagenskov Gods, som hun på det tidspunkt ejede.

- Det var en helt vanvittig situation. Jeg har faktisk lige siddet og talt med min familie om det. Prinsen og dronningen kom gående gennem godset, da døren ud til haven pludselig åbnedes. Vi havde tre katte på det tidspunkt, som jo absolut ikke skulle ind, men det kom de så. Og den måde prinsen tog imod de der katte på, som kom fjumrende ind midt i de højtidelige taler, det var simpelthen så sjovt. Han tog det på sådan en fantastisk måde. Det grinede vi virkelig af, siger hun.

Har ikke været let

Britta Schall Holberg beskriver det som meget, meget trist, at dronning Margrethe fremover skal leve uden sin ægtemand. Hun husker tilbage på begivenheder fra den seneste tid, hvor prins Henrik ikke har kunnet været til stede og tror, at danskerne vil have svært ved at vænne sig til, at han fremover mangler ved dronningens side.

Samtidig ville hun ønske, at prins Henrik kunne have oplevet den varme og kærlighed, som danskerne sender i hans retning, efter at han nu er død:

- Jeg ville virkelig unde prins Henrik, at han kunne høre, hvad der bliver sagt om ham nu (af rosende ord, red.), for det har givetvis ikke været lige let for ham altid, siger Britta Schall Holberg.

Schall Holberg om prins Henriks død: - Det betyder mere for os, end vi er klar over

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce