Sander afviser kritik af bonus


Sander afviser kritik af bonus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye bonus for at gøre studiet hurtigt færdigt favoriserer mænd. Men videnskabsministeren forsikrer, at det kun er midlertidigt.

Videnskabsminister Helge Sander (V) afviser kritikken af en ny, såkaldt færdiggørelsesbonus til universiteterne. Bonussen skal få de studerende hurtigere gennem uddannelserne, men når de studerendes tidsforbrug regnes ud, bliver der imidlertid ikke taget højde for, at mange kvinder går på barsel under studierne.

Ifølge Helge Sander er dette dog et problem, som vil blive løst. Videnskabsministeren understreger dog, at det ikke blot kan løses med en opringning til SU-Styrelsen, som registrerer studerende, der er på barsel, eftersom samtlige af disse modtager særlige SU-barselsklip.

- For det første er ikke alle studerende SU-berettigede. Og for det andet så er det ikke alle SU-berettigede studerende, som vælger at modtage barselsklip. Derfor klares det ikke bare med en opringning til SU-Styrelsen, som for øvrigt heller ikke konsekvensregistrerer det ude på de enkelte universiteter. Men det er netop det, som universiteterne er i gang med at rette op på, siger videnskabsministeren.

Helge Sander henviser til, at færdiggørelsesbonussen gradvist bliver indfaset over de næste tre år, således at universiteterne har mulighed for at etablere systemer, der registrerer barsel. Når systemerne kan registrere barsel, er det planen, at man tager højde for det i ordningen.

Socialdemokraterne og Enhedslisten har kritiseret, at færdiggørelsesbonussen ikke medregner, at mange studerende har været på barsel i løbet af deres uddannelse. Og da kvinder tager langt mere barsel end mænd, er det derfor et incitament for universiteterne til at optage flere mænd - eller oprette nye fag, der tiltrækker mænd. Ordningen betyder også, at der reelt overføres millioner af kroner fra de humanistiske fag til de naturvidenskabelige fag og ingeniørvidenskab, hvor mændene er i overtal.

I alt har man trukket omkring en halv milliard kroner ud af den normale universitetsdrift - og placeret dem i puljen, som skal belønne universiteter, hvor de studerende har kort gennemførelsestid.

Sander afviser kritik af bonus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce