Sander ængstelig ved professor-stopprøver


Sander ængstelig ved professor-stopprøver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Videnskabsminister Helge Sander (V) ser flere knaster i sin partifælle Malou Aamunds forslag om, at professorer skal bedømmes hvert femte år.

Et forslag om at danske professorer hvert femte år skal vurderes af et bedømmelsesudvalg, får en forbeholden modtagelse af videnskabsminister Helge Sander (V).

Det på trods af, at forslaget kommer fra Venstres videnskabsordfører, Malou Aamund.

Ifølge hende skal forslaget sikre, at professorer, der ikke lever op til kravene om vidensproduktion og formidling af forskningen, bliver frataget professoratet, så mere driftige forskere i stedet kan overtage professoratet.

Men Helge Sander er eksempelvis ængstelig ved at indføre unødig bureaukrati på universiteterne, ligesom universiteternes ledelsesret ligger ham meget på sinde, forklarer han.

- De ting må vi tage i agt, siger Helge Sander.

Han tilføjer derudover, at Malou Aamunds argument om, at professorer bremser for potentielle nye professorer, ikke er så relevant mere.

- I 2008 afskaffede vi loftet over, hvor mange professorer, der må være i Danmark. Derfor er der ikke en barriere, der var før da, siger Helge Sander.

Han er dog åben over for at diskutere forslaget.

Dansk Folkeparti ser positivt på forslaget, mens De Konservative vil udvide det til, at både lektorer og professorer hvert tiende år skal søge deres egen stilling.

Ifølge universitetsrektorernes formand, Jens Oddershede, er universitetsledelserne i forvejen opmærksomme på, om professorerne leverer det stykke arbejde, de skal.

Malou Aamund fastholder dog sin bekymring og sit forslag:

- Det, jeg hører fra forskningsmiljøerne, er, at der er utrolig mange lektorer og forskningsledere, som er kvalificeret til en professortitel, men som ikke får muligheden, siger hun.

Sander ængstelig ved professor-stopprøver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce