Samfundets største problem: Politikerne er nogle pjok


Samfundets største problem: Politikerne er nogle pjok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SANDHEDSANGST: Politikerne mangler mandsmod, mener avisens panel af problem-debattører
Hvis samfundet vitterligt har et problem, hvem kan så løse det? I mange tilfælde kun de mennesker, som befolkningen har udpeget til at styre landet.

Men dén flok er de fire medlemmer af Fyens Stiftstidende og Nordjyske Stiftstidendes "dommerpanel" alt andet end imponeret af.

Panelet er udpeget til at finde mellem fem og 10 helt centrale problemer i samfundet - ud af 49 mulige.

Det største problem ifølge panelet er "Manglen på politisk vilje".

Forfatter Lise Nørgaard giver et eksempel:

- Man ser det med lejelovene. Boliglovene får vi aldrig has på, selv om de er en fortløbende gyser, der har varet i over 60 år.

Panelets yngste medlem, redaktør og tv-vært Clement Kjersgaard, er ganske enig.

Han mener, at politikere og befolkning er fanget i en ond spiral. Politikerne tør ikke tale rent ud af posen af frygt for vælgerne, og befolkningen har derfor vænnet sig til, at politik er en funklende gavebod.

- Politikerne har ikke sagt: Hør venner, skatten skal op, eller I skal afgive noget. I stedet skærer man en lille smule over det hele, så man langsomt udhuler det offentlige, som vi har set de sidste mange år.

Panelets eneste medlem med dommererfaring, forhenværende højesteretspræsident Niels Pontoppidan, synes dog, politikernes arbejdsforhold skal med i betragtningen.

- Jeg vil efterlyse den periode i historien, hvor kyndige, udenforstående ikke har sagt det samme. Det lyder måske lidt kynisk, men de skal jo vælges næste gang.

Efter nogle minutters diskussion har panelet alligevel intet problem med at gøre manglen på politisk vilje til samfundsproblem nummer 1.

Tilbøjeligheden til at tænke småt i stedet for stort har politikerne dog ikke fra fremmede: Panelet mener, at danskernes provinsialisme er et næsten lige så stort problem.

Slutresultatet blev ni problemer, som den kommende uge skal til meningsmåling hos befolkningen.

Følg med i panelets diskussion og se resultatet i Fokus side X og X.

Samfundets største problem: Politikerne er nogle pjok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce