Samfundet er værdiløst


Samfundet er værdiløst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INDIVIDUALISME: Imam Fatih Alev mener, at tomhed er fulgt med velstandsstigning
Samfundet er en velsmurt maskine, og overalt vokser bilerne, husene og fjernsynene. Men har vi spurgt os selv, hvad det hele egentlig skal gøre godt for?

Imam Fatih Alev tror ikke, at de sidste 50 års velstandsstigning har gjort danskerne lykkeligere. For i samme periode er fællesskabet og de fælles, danske værdier gået i opløsning.

- Der har været nogle kræfter i samfundet, især nogle intellektuelle kræfter, der gennem de sidste årtier har trukket samfundet i en bestemt retning, hvor alt det traditionelle skulle kastes overbord, og folk bare skulle sammensætte deres egen personlighed og identitet efter deres egne lyster og smag, siger Fatih Alev.

- Det har skabt en grobund for materialismen og en overdrevet individualisme, hvor alle først og fremmest tænker på sig selv og kun støtter et lovforslag, hvis det gavner en selv eller ens eget lille samfund.

Ifølge Fatih Alev er værditomheden det eneste alvorlige problem i det moderne Danmark. Imamen er ikke i tvivl om det stærkeste symptom på tomheden: Han tror ikke, at særligt mange danskere gør sig forestillinger om, hvorfor de overhovedet findes på jorden.

Meningsdannere

Selv om han selv tror på Gud, mener Fatih Alev ikke nødvendigvis, at kristendommen er den eneste nøgle til et værdifællesskab i Danmark - selv om den i hans øjne er den mest oplagte.

- Borgerne har jo ikke valgt at blive, som de er i dag. Det er forfattere, det er me-dier, det er undervisnings- systemet; alle disse har i samarbejde forårsaget Danmarks værdimæssige fattigdom. Det er de selvsamme aktører, der må begynde at gøre sig nogle tanker omkring problemet.

Samfundet er værdiløst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce