Sager om menneskesmuglere i Danmark er helt normalt


Sager om menneskesmuglere i Danmark er helt normalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det sker jævnligt, at politiet anholder folk, som de sigter for menneskesmugling. Også tirsdag var der sager.

Mens ankomsten af over 1000 flygtninge og migranter siden søndag har overrumplet politi og myndigheder, sker det jævnligt, at formodede menneskesmuglere i Danmark fanges og stilles for retten.

Tirsdag var der således grundlovsforhør om den pågældende lovovertrædelse i flere danske retssale.

Ved retten i Nykøbing Falster blev en 24-årig irakisk statsborger stillet for en dommer sigtet for at have hjulpet en landsmand ulovligt ind i Danmark via færgen fra Rostock til Gedser.

De to mænd blev anholdt lørdag på banegården i Nykøbing Falster, efter at en buschauffør havde fundet deres adfærd mistænkelig.

Ifølge Palle Hansen, pressekoordinator hos Syd- og Sønderjyllands Politi, er den slags sager slet ikke usædvanlige i kredsen.

- Det kunne meget vel være på ugebasis, siger han til Ritzau.

Om menneskesmugler-sagerne siger han:

- De kommer typisk ind i bil med færgen i Rødby, og som regel har en eller flere i bilen ikke rejselegitimation på sig.

I Sønderborg blev en udenlandsk mand tirsdag sigtet for at have smuglet fem irakere ind over den danske grænse tidligt tirsdag morgen mellem klokken 7.00 og 7.30. Mændene blev taget af politiet i grænseområdet.

På sit pressemøde om den aktuelle flygtningesituation oplyste statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mandag, at der i forbindelse med flygtningestrømmen er blevet anholdt tre personer, der sigtes for menneskesmugling.

Det er uklart i hvilken politikreds de tre personer er blevet anholdt, eller hvor mange personer der sigtes for at have hjulpet udlændinge ulovligt over grænsen til Danmark.

Sager om menneskesmuglere i Danmark er helt normalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce