Sagen om Britta Nielsen bliver til teaterstykke i Kolding

Den svindelsigtede Britta Nielsen, her i retten i Sydafrika, lander efter alt at dømme i Danmark fredag. Hun kommer blandt andet hjem til nyheden om, at hendes sag bliver til et teaterstykke i Kolding.

Sagen om Britta Nielsen bliver til teaterstykke i Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mungo Park Kolding er gået i gang med at skrive et teaterstykke om svindelsigtede Britta Nielsen.

Sagen om den svindelsigtede Britta Nielsen bliver opført som teaterstykke på Mungo Park Kolding.

Det skriver JydskeVestkysten torsdag.

Britta Nielsen forventes at lande i Danmark fredag, efter at en dommer i Sydafrika har godkendt hjemsendelsen af den 64-årige dansker.

I Danmark mistænker bagmandspolitiet Britta Nielsen for at have overført mindst 111 millioner kroner til sig selv.

Hun var gennem 40 år ansat i Socialstyrelsen og var en betroet medarbejder, som var superbruger af styrelsens it-systemer.

Instruktøren af teaterstykket om hendes aktiviteter bliver Anna Andrea Malzer, skriver teatret i en pressemeddelelse.

- Det, som interesserer mig som instruktør, er, at trods vi ved så lidt om Britta, reagerer vi så emotionelt på hendes fortælling, siger Malzer.

- Er det, fordi vi går i panik over at leve i et hullet system? Vi har i årevis kendt til hvidvask og skattesnyd for milliarder. Er det, fordi Britta er en helt almindelig borger, endda en kvinde? Er fænomenet Britta et symptom på større og mere komplekse problematikker i vores samfund? lyder det spørgende fra instruktøren.

Sagen om den svindelsigtede kvinde er i sin spæde fase. Men teaterdirektør Sophie Lauring understreger, at en eventuel dom ikke spiller en central rolle i fortællingen.

- For os har det været helt rigtigt at starte vores research nu for at inddrage reaktioner fra mange sider. Også før der er faldet en dom, siger teaterdirektøren til Ritzau.

- Vi er et teater, som får publikum i dialog med os og hinanden. Jeg er sikker på, at det bliver muligt at lave teater, som er relevant og underholdende, og som skaber den debat i samfundet, som jeg synes, at man som teater - i hvert fald her - skal gøre.

Teaterstykket forventes at have premiere i efteråret 2019.

Sagen om Britta Nielsen bliver til teaterstykke i Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce