Sag mod svindelmistænkt læge har kørt i over to år

Regionen har nu politianmeldt en speciallæge for svindel med fakturaer. Arkivfoto

Sag mod svindelmistænkt læge har kørt i over to år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionen har været involveret i sagen, hvor en speciallæge er mistænkt for svindel med fakturaer, i over to år. Først nu er manden politianmeldt. Koncerndirektør kalder det for en helt "ekstraordinær situation".

Svindel: Sagen om den speciallæge, som nu er politianmeldt for svindel med fakturaer, har været kendt i Region Syddanmark siden slutningen af 2015.

Det viser en liste over sagens akter, som JydskeVestkysten har fået aktindsigt i. Informationerne er sparsomme, men oversigten viser, at det første dokument, som regionen har registreret i sagen, er dateret helt tilbage til den 12. november 2015.

Her fremgår det, at en indgående mail omhandler "anklage om snyd". Samme dag er en mail til en ukendt person, som må formodes at være den pågældende speciallæge, oprettet omhandlende "invitation til møde vedr. afregning".

Den 20. januar 2016 er en mail journaliseret "vedr. misbrug af offentlige midler med trussel om politianmeldelse". Men selve anmeldelsen er altså først sket for nylig - knap to år efter. Aktlisten viser, at regionens chef for praksisafdelingen, Frank Ingemann Jensen, har stået som afsender og modtager af flere mails fra sagens begyndelsen. Herunder de to mails journaliseret den 20. januar vedrørende politianmeldelse.

Avisen ville gerne have spurgt praksischefen om sagens nærmere omstændigheder, men han har ikke reageret på avisens henvendelse.

Sagen kort
JydskeVestkysten fortalte i november, at regionen ville politianmelde en speciallæge for snyd med fakturaer. Anklagen gik på, at lægen havde sendt fakturaer for behandlinger, der ikke var udført, for mere end en halv million kroner.Regionen ønsker ikke at gå i detaljer omkring sagens nærmere indhold, da der er tale om en personsag.

I sidste uge fortalte avisen, at lægen fortsat praktiserer, selvom han er politianmeldt. Det skyldes ifølge regionen, at man ikke har grundlag for at betvivle lægens faglige kvalifikationer.

Forundret

Regionen har afvist avisens anmodning om aktindsigt i selve sagens akter med henvisning til, at der er tale om en sag, som nu undersøges af politiet.

Jørn Lehmann Petersen (S) er næstformand i regionens sundhedssamordningsudvalg, der i november blev orienteret om, at forvaltningen agtede at politianmelde lægen for svindel. Ifølge socialdemokraten har han presset på for, at regionen skred til handling.

Han er forundret over, at sagen har været så længe undervejs.

- Det er urimelig lang tid, før man er skredet til handling. Det er også derfor, jeg selv har presset på at få sagen sendt til politiet, så vi kan få den undersøgt, siger Jørn Lehmann Petersen.

Ekstraordinær

Til JydskeVestkysten bekræfter koncerndirektør Kurt Espersen, at sagen har været over to år undervejs, inden den er blevet meldt til politiet.

- Grunden til, at den har været undervejs så længe, er, at der er tale om en helt ekstraordinær situation, hvor sagen har skullet behandles i flere forskellige udvalg, både i regionen samt nationalt, fortæller Kurt Espersen, der dog af personalehensyn ikke ønsker at gå i detaljer omkring sagens nærmere omstændigheder.

Han tilføjer, at sagen nu er slut for regionen i forhold til det strafferetslige, efter den er blevet overdraget til politiet.

- Men sagen er ikke slut i det faglige system, hvor den fortsætter, forklarer han.

Avisen kender ikke den pågældende speciallæges identitet, men har kontaktet den advokat, som ud fra aktlisten formodes at repræsentere lægen. Advokaten har ikke besvaret avisens henvendelse.

Sag mod svindelmistænkt læge har kørt i over to år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce