Sag mod politianmeldt speciallæge trækker i langdrag

Formanden for sundhedssamordningsudvalget i perioden, Tage Petersen (V), erkender, at sagen mod den svindelmistænkte speciallæge har været længe undervejs, mens næstformanden i udvalget, Jørn Lehmann Petersen (S) - bagerst på billedet, har presset på for at få en hurtigere afklaring. Arkivfoto: Lene Esthave.

Sag mod politianmeldt speciallæge trækker i langdrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Sagen mod en politianmeldt speciallæge i Region Syddanmark, der er mistænkt for at svindle med fakturaer for over en halv million kroner, trækker ud.
  • Sagen skal nu først efterforskes af politiet, og fagligt skal sagen først behandles i landssamarbejdsudvalget for speciallæger til marts, mens lægen fortsat kan tage imod patienter.

Svindel: Det møder igen kritik, at en opsigtsvækkende sag mod en svindelmistænkt speciallæge i Region Syddanmark ikke foreløbig nærmer sig en afgørelse, mens lægen fortsat kan fortsætte sit arbejde og tjene penge på sine patienter.

Region Syddanmark fik kendskab til sagen helt tilbage i november 2015, men først efter pres fra næstformanden i sundhedssamordningsudvalget i regionen, Jørn Lehmann Petersen (S), blev speciallægen politianmeldt i sagen, hvor han mistænkes for at have svindlet med fakturaer for over en halv million kroner ved at have modtaget penge for behandlinger, han aldrig har leveret.

Politiet skal dermed i gang med at efterforske sagen over to år efter, at Region Syddanmark fik kendskab til sagen, og i det fagretlige system må både patienter og lægen også afvente en afklaring, da den sandsynligvis først behandles på et møde i landssamarbejdsudvalget for speciallæger i marts måned.

To år er for lang tid.
Tage Petersen (V), formand for sundhedssamordningsudvalget i perioden.
Sagen kort
JydskeVestkysten fortalte i november, at Region Syddanmark ville politianmelde en speciallæge for snyd med fakturaer.Anklagen gik på, at lægen havde sendt fakturaer for behandlinger, der ikke var udført, for mere end en halv million kroner.

Regionen ønsker ikke at gå i detaljer omkring sagens nærmere indhold, da der er tale om en politianmeldt personsag.

Efterfølgende fortalte avisen i december måned, at lægen fortsat praktiserer, selvom han er politianmeldt.

Det skyldes ifølge regionen, at man ikke har grundlag for at betvivle lægens faglige kvalifikationer.

Sagen ude af vores hænder

Formanden for sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark i perioden, Tage Petersen (V), oplyser, at sagen ikke var på dagsordenen eller blev diskuteret på det seneste møde i udvalget den 12. december, fordi der ifølge formanden ikke var nyt i sagen.

Tage Petersen ved heller ikke, om sagen vil blive diskuteret på det kommende møde i udvalget, da den nu er overgivet til politiet og det faglige system, men han erkender, at sagen har været for længe undervejs.

- Sagen er nu ude af vores hænder, fordi den er overgivet til politiet, og jeg ved ikke, om den bliver diskuteret på det næste møde i udvalget, der først er til marts, siger Tage Petersen og tilføjer om den lange tid, som sagen har været undervejs:

- To år er lang tid, men det er et stift system, hvor man først prøver med det gode, og derefter kræver yderligere dokumentation. Ting tager tid, men to år er for lang tid, erkender Tage Petersen.

Kritik af forløbet

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen (S) var indtil årsskiftet næstformand i sundhedssamordningsudvalget, der i november blev orienteret om sagen.

Han er kritisk over for, at sagen har været så længe undervejs, og at der ikke er udsigt til en afklaring på kort sigt. Samtidig mener han ikke, det er rimeligt, at en læge, som regionen anklager for bevidst snyd, kan fortsætte med at praktisere.

Sagen bliver tidligst behandlet på et møde i marts, men Jørn Lehmann Petersen havde meget gerne set, at man havde fremskyndet processen ved at indkalde til et ekstraordinært møde i januar.

JydskeVestkysten kender ikke den pågældende speciallæges identitet. Avisen har fået aktindsigt i en aktliste i sagen og har på den baggrund kontaktet den advokat, som ud fra aktlisten formodes at repræsentere lægen. Advokaten har ikke besvaret avisens henvendelse.

Heller ikke afdelingschef Helle Bjørnstad fra Foreningen af Speciallæger, der er involveret i sagen, ønsker at kommentere forløbet.

Sag mod politianmeldt speciallæge trækker i langdrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce