Sætter hårdt mod hårdt: Regionsrådsformand klar til at lockoute læger

Formand i Region Syddanmark og Danske Regioner, Stephanie Lose (V), er som reaktion på lægernes strejkevarsel klar til at varsle lockout af læger. Arkivfoto

Sætter hårdt mod hårdt: Regionsrådsformand klar til at lockoute læger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med udsigt til storkonflikt gør Stephanie Lose (V) klar til at sætte hårdt mod hårdt over for de faglige organisationer. Det kan betyde lockout af sundhedspersonale, fastslår regionsrådsformanden.

Det kan sagtens ske, at Region Syddanmark svarer tilbage på strejkevarsler ved at ty til lockout - også når det gælder læger. Det fastslår regionsrådsformand for Region Syddanmark, Stephanie Lose:

- Man kan sagtens forestille sig en situation, hvor læger kan blive lockoutet. Det vil jeg slet ikke afvise, siger Lose, som også er formand for Danske Regioner.

Udtalelsen falder på bagkant af, at Yngre Læger og Overlægeforeningen har udtaget omkring 10 procent af deres medlemmer til at skulle strejke, hvis storkonflikten bryder ud den 4. april. Foreningerne har udvalgt anæstesiologer og radiologer til konflikt. Det vil sige dem, der primært tager sig af bedøvelser og skanninger.

Og hvis de kommer til at strejke, så er der muligvis ikke langt til lockout af kirurgerne, hvis det står til regionsrådsformanden.

- Det er klart, at hvis de faglige organisationer beslutter sig for, at det er radiologer eller anæstesiologer, der strejker, så giver det selvfølgelig ikke mening at have kirurgen til at gå på arbejde. Man kan ikke operere, hvis man ikke kan bedøve, siger hun og fortsætter:

- Vi ønsker ikke en konflikt, men hvis vi har medarbejdere, der ikke kan komme til at lave noget fornuftigt, så kan de lige så godt blive hjemme.

Stephanie Lose understreger, at man fra regionens side vil sikre, at nødberedskaber kan træde i kraft og tage sig af akutte behandlinger.

Mangler overblik

Det er dog endnu for tidligt at sige, hvordan en storkonflikt præcis vil ramme det fynske sundhedsvæsen. Konkret vil der ske det, at de faglige organisationer sender strejkevarsler til Danske Regioner. Derefter vil interesseorganisationen i dialog med regionerne beslutte, hvilke grupper der eventuelt skal lockoutes.

- Så regionerne bliver inddraget undervejs, men vi har altså ikke vores egen politik på området, forklarer Stephanie Lose.

Regionsrådsformanden fastholder, at hun først kan udtale sig mere konkret, når hun får overblik over strejkevarslerne. Men hvis nogle afdelinger bliver så påvirkede af strejker, at de ikke fungerer efter hensigten, så bliver de lockoutet.

- Men hvor mange det er, og i hvilket omfang, det kommer meget an på hvor strategisk strejkevarslerne rammer, og det har vi ikke et overblik over endnu, siger Stephanie Lose.

Sætter hårdt mod hårdt: Regionsrådsformand klar til at lockoute læger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce