Særlig enhed skal tage sig af østbander


Særlig enhed skal tage sig af østbander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti kræver oprettelse af en særlig politienhed til at tage sig af hjemmerøverier og indbrud.

Kampen mod hjemmerøverier og indbrud ser ifølge dagbladet Politiken ud til at havne i en særlig politienhed under Rigspolitiet og bliver dermed taget fra landets politikredse.

Avisen skriver, at planen går stik mod intentionen i politireformen, hvor der blev skabt større politikredse, som skulle kunne klare stort set alle typer kriminalitet.

Men når forhandlingerne om tryghedspakken fortsætter søndag i Finansministeriet, møder Dansk Folkeparti op med et krav om, at der bliver oprettet en særlig enhed under Rigspolitiet.

- Meningen er, at man gennem et samarbejde med politiets efterforskningscenter NEC og ved brug af udenlandske forbindelsesofficerer skal kunne stoppe rækkerne af indbrud, inden de sker, siger Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup til Politiken.

- Ved hjælp af dna-spor skal man kunne skride ind, inden det går rigtigt galt, lyder det fra Peter Skaarup.

Konkret vil Dansk Folkeparti bruge 40 millioner kroner årlig på den særlige enhed og 20 millioner kroner til at styrke samarbejdet med politimyndigheder særlig i Rumænien, Bulgarien og Litauen, hvor mange af de udenlandske tyvebander kommer fra.

Regeringspartiet Venstre er på forhånd positivt indstillet over for ideen, så der tegner sig et flertal for den.

- Det kan være en god idé med en særlig politienhed. Det er jo vilkårligt, hvor banderne slår til og laver en stribe indbrud og hjemmerøverier, siger Venstres retsordfører Kim Andersen.

- Det kan også være en fordel, hvis en central politimyndighed retter henvendelse til politiet i andre lande. Det kan give mere respekt, siger han til Politiken.

Venstres retsordfører vil dog ikke lægge sig fast på, hvad enheden skal koste.

Særlig enhed skal tage sig af østbander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce