Sådan skal hjemmerøvere og bander stoppes


Sådan skal hjemmerøvere og bander stoppes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne er enige om en ny tryghedspakke, som skal styrke indsatsen mod bander og organiseret indbrudskriminalitet:

* Straffen for hjemmerøveri og overfaldsvoldtægt fordobles til fem år. Straffelovsrådet skal så tage stilling til, hvordan straffen for andre typer af voldtægt, eksempelvis kærestevoldtægt eller kontaktvoldtægt, skal ligge.

* Straffen for organiseret indbrudskriminalitet hæves med en tredjedel. Samtidig skal alvorlige sager om indsmugling af khat straffes efter de hårde bestemmelser i narkotikalovgivningen.

* Rigsadvokaten skal undersøge, hvordan man kan sikre, at alle medvirkende til en forbrydelse bliver straffet. Det skal forhindre, at kriminelle, som i fællesskab begår en forbrydelse, slipper for straf ved at dække over hinanden.

* Politiet får tilført 140 millioner kroner, så man kan videreføre og styrke den nuværende enhed mod bander og oprette en ny enhed, som skal opklare organiseret indbrudskriminalitet over hele landet.

* Der skal oprettes en særlig arrestafdeling i Vestdanmark til bandemedlemmer og rockere. Det skal forhindre dem i at dominere fængslerne med truende eller voldelig adfærd. Statsfængslet i Nyborg og det nye fængsel på Enner Mark vest for Horsens er på tale til at rumme den nye afdeling

* Aftalen koster i alt 270 millioner kroner og vil belaste fængslerne. Pengene skal blandt andet skal findes ved at flere bliver idømt samfundstjeneste i stedet for fængsel og få flere indvandrere i arbejde.

* Samtidig skal flere udenlandske kriminelle sendes til afsoning i deres hjemland i stedet for at afsone i Danmark. Her vil Danmark udnytte EU-regler til at få især østeuropæiske kriminelle sendt hjem.

Sådan skal hjemmerøvere og bander stoppes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce