Sådan laver du den perfekte and

Hvordan steger man den perfekte and? Det kan du få svaret på i denne artikel.
Foto: Colourbox

Sådan laver du den perfekte and

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advarsel: Denne opsats er en genudsendelse - af en genudsendelse af en genudsendelse. Noget, tv ellers er ene om. Men julen kræver det, og da ingen bør spises af med lyn- og skamstegt juleand, præsenterer Stiftens Ande-Service igen i år den klassiske langtidsstegemetode, som sikrer den svære kombination af mør og saftig andesteg:

Man tager: Et styk and på minimum 3000 gram, to-tre æbler, som skrælles og skæres i både, et passende antal svesker, lidt honning, lidt salt og lidt peber.

Gnid anden med salt og peber. Fyld den op med blandingen af æbler og svesker, læg honningklatten midt i og luk med kødpinde i begge ender. Varm ovnen op til 120 grader.

Bradepanden forsynes med en liter vand, og anden lægges på risten ovenpå. Steg den fire timer med brystet nedad, derefter to timer med brystet opad. Kæmpeænder på op mod 4000 gram skal nok have lidt mere. Eller steg ved 130 grader. Prik med en kødpind ved lårbenet. Er saften klar, er anden det også.

Sovsen klares ved at lave en let opbagning, tilsat væsken fra bradepanden (minus fedtet), lidt gelé og lidt roquefort.

Alt dette kan gøres dagen før - altså i dag. Køl anden af og skær den ud. Varm det hele i et fad ved 180 grader et kvarters tid. Gnid fad og kød med andefedt. Er skindet ikke sprødt, kan ovnens grill klare det.

Her er artiklens forfatter, Hans Kiel, der år efter år kan give den perfekte opskrift på juleanden.
Her er artiklens forfatter, Hans Kiel, der år efter år kan give den perfekte opskrift på juleanden.

Sådan laver du den perfekte and

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce