Har du lyst til at tilbringe tid hos en uhelbredeligt syg og dennes familie, og er du mentalt og fysisk rustet til opgaven, så kan du blive frivillig i Palliativt Frivilligt Netværk.

Foreningen Palliativt Frivilligt Netværk (PFN) har 46 frivillige, der rykker ud til uhelbredeligt syge mennesker og deres familier på Fyn. Nogle gange for at holde i hånden, snakke eller gå en tur. Andre gange for at sidde hos den syge om natten, så de pårørende kan få sovet.

For at blive frivillig, skal du være åben, fordomsfri og mentalt, fysisk og psykisk robust. Foreningen mangler især mandlige frivillige.

Inden opstart

Du bliver inviteret til en samtale med koordinator Inge Hansen, hvor I over en kop kaffe eller te drøfter dine muligheder og interesse i at blive frivillig i PFN.I aftaler en introduktionsdag, hvor I snakker om de etiske, moralske og praktiske forhold omkring det at besøge uhelbredeligt syge i eget hjem.

Introduktionsdagen afsluttes med en samarbejdsaftale, hvor der skrives under på tavshedspligt, forsikringsforhold og revurdering af samspillet.

Du får udleveret et logonavneskilt og er nu en del af PFN og klar til at blive kontaktet af koordinator, når der er en opgave, der matcher dine ønsker, behov og ressourcer. Du kan altid sige nej, hvis du ikke er tryg ved den opgave, du får tildelt.

Efter opstart

Du bliver inviteret til månedlige fællesmøder sammen med de andre frivillige i PFN, hvor I snakker om jeres fælles oplevelser.

Efter hvert afsluttet forløb, skal du igennem en obligatorisk refleksion og vidensdeling. Du taler løbende med koordinator Inge Hansen.

Du bliver også inviteret til en årlig temadag, hvor frivillige og ansatte i PTF mødes til fælles indblik og socialt samvær.

Du får refusion for den kørsel, du har i forbindelse med dit frivillige arbejde.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

Mere om emnet

Se alle
Frivilligt Netværk: De hjælper døende i deres sidste tid

Frivilligt Netværk: De hjælper døende i deres sidste tid

- Vi taler ikke om døden, det er livet, der fylder

- Vi taler ikke om døden, det er livet, der fylder

1
Frivillige hos uhelbredeligt syge: Finn vil dø i sin egen seng

Frivillige hos uhelbredeligt syge: Finn vil dø i sin egen seng