Sådan handler du julegaver sikkert online


Sådan handler du julegaver sikkert online

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gode råd fra de danske netbutikker og fra Forbrugerrådet hjælper dig, før, under og efter onlinehandlen.

Hvis du er blandt de danskere, som bidrager til et samlet julegavehandel på omkring 2,7 milliarder kroner til julen i år, så har Foreningen af Dansk Internethandel og Forbrugerrådet en række god råd og tips til dig.

Før du køber:

Er tilbudet for godt til at være sandt og prisen uhørt lav, så dobbelttjek. Er prisen skæv - som 643,25 kroner så se dig for. 

Er sproget dårligt, hvis det er en dansk butik er der så et CVR-nummer? Og hvad med kontaktoplysninger, hvis noget går galt.

Mens du køber:

Hvor lang er leveringstiden, og kan pakken nå frem før jul?

Vil du give gaven til en person, du ikke skal holde jul med, så få den sendt direkte til vedkommende.

Betal altid med betalingskort i stedet for kontooverførsel, når du handler på nettet. Ved kontooverførsel kan din bank nemlig ikke hjælpe dig med at få penge tilbage, hvis du bliver snydt.

Billige varer fra Kina eller USA kan friste - men pas på, for julegaver købt uden for EU kan let blive dyre.

Told, moms, afgifter og gebyrer kommer oven i prisen på varen, så prisen løber hurtigt op. Tjek hjemmesiden grundigt, for at finde ud af, hvor varen bliver sendt fra. Du kan godt finde dansksprogede butikker, som i virkeligheden sender varen fra for eksempel Kina.

Efter købet:

Køber du en julegave på nettet, har du 14-dages fortrydelsesret, hvis du køber den over nettet inden for EU. Men fortrydelsesretten er ikke meget værd for modtageren, hvis den gælder fra den dag, hvor du modtager pakken med gaven. 

Fortrydelsesretten skal altså gælde til efter juleaften, hvis modtageren af gaven skal kunne bruge den.

Har du betalt det aftalte beløb? Hvis ikke, har du krav på at få pengene retur, og det kan du få, hvis du bruger et betalingskort.

Hvis du vil klage, kan du tage kontakt til butikken først - derfor er det vigtigt, at der er kontaktinfo på hjemmesiden - og ender det i en strid om, hvem der har ret, kan du klage til Forbrugerklagenævnet.

Sådan handler du julegaver sikkert online

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce