Så skal vi videre


Så skal vi videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OFRENE: Opmærksomheden skal rettes mod genopbygningen, lød beskeden fra domkirken i Odense

I dag er det 13 dage siden, at en serie af flodbølger hærgede i Det Indiske Ocean med op mod 150.000 døde på samvittigheden.

Og selv om der i aftes ved en mindegudstjeneste i domkirken iOdense blev skuet tilbage og bedt for ofrene og deres pårørende, så appellerede domprovst Christian Dickmeiss også til folk om, at det nu handler om at komme videre efter katastrofen.

- Opmærksomheden må rettes imod den genopbygning, som må følge efter katastrofen og ikke alene imod den øjeblikkelige nødhjælp, som heldigvis har været enorm og i øjeblikket tilstrækkelig, sagde Dickmeiss i sin tale til de knap 300 fremmødte.

I samme tale kom han med et hip til den mediedækning af katastrofen, som efter hans mening nu er ved at tippe over til ren og skær nysgerrighed.

Og ikke alle kirkegængere i aftes brød sig da heller om at gå til mindegudstjeneste, kameradækket af to lokale tv-stationer.

- Måske skulle I tv-folk overveje, om det ikke var en god idé på et tidspunkt at træde et skridt tilbage, lød det vredt fra en mand, inden han fandt sig til rette på en af bænkene i kirken.

Tv-holdene afholdt sig dog ligesom avisen fra at tage nærbilleder af kirkegængerne, som aftalt med domkirken.

Og da der midt i gudstjenesten blev holdt flere minutters stilhed for ofrene, var det eneste, man kunne høre, trafikken fra det liv, der passerede uden for kirken.

For livet går videre.

Og Jorden er et eller andet sted stadig dejlig som udgangssalmen mindede om.

Så skal vi videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce