SU-reform: Sådan ser reformen ud


SU-reform: Sådan ser reformen ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen, Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er blevet enige om en SU-reform.

Reformen af SU-systemet kan deles op i ti hovedpunkter:

* SU i op til 12 måneder ud over normeret tid til studerende, der starter deres videregående uddannelse inden for to år efter adgangsgivende eksamen. Dermed fjernes det sjette år med SU for de studerende, som er startet mere end to år efter gymnasiet.

* Øgede krav i SU-systemet til de studerende om fremdrift på videregående uddannelser. Fremover stoppes udbetalingen af SU til inaktive studerende efter seks måneder mod 12 måneder i dag.

* Målretning af SU til gymnasiale suppleringskurser (GSK). Det betyder, at man fremover kun kan få SU til de korte suppleringsforløb - eller såkaldte turbokurser.

* Fremover kan man højest begynde på fem ungdomsuddannelser med SU, hvor der i dag ikke er et loft over antallet.

* Ændret SU til hjemmeboende. Grundbeløbet for hjemmeboendes SU sænkes, så det fremover svarer til børnechecken for 15-17-årige, som i år er på 893 kroner om måneden. Derudover vil hjemmeboende kunne få et SU-tillæg på op til 1586 kroner om måneden afhængigt af forældrenes indkomst. Papforældres indkomst tælles også med.

* Afdæmpet regulering af SU-beløbet i perioden 2014 til 2021. Det betyder, at beløbet ikke vil stige i samme takt som tidligere.

* Satsen for, hvor meget SU-modtagere må tjene ved siden af SU'en sættes op. Fribeløbet sættes op med 1500 kroner om måneden i 2014 og 2500 kroner per måned fra 2015 og frem.

* Udbetaling af bonus til studerende, der bliver færdige på normeret studietid. For at tilskynde de studerende til at blive hurtige færdige, udbetales et stipendium på 2877 kroner per måned, de bliver hurtigere færdig, end den normere studietid.

* Øget støtte til befordringsgodtgørelse. Det bliver lettere at få befordringsgodtgørelse, hvis man som studerende har mere end 24 kilometer til uddannelsesstedet, og der ikke er offentlig transport. Blandt andet hæves kilometersatsen fra de nuværende 13,59 kroner per kilometer til 17,22 kroner, og egenbetalingen på 587 kroner fjernes.

* Opfølgning på EU-domstolens afgørelse om dansk SU til udenlandske studerende

Kilde: Uddannelsesministeriet

SU-reform: Sådan ser reformen ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce