SFere slås om Bo Asmus Kjeldgaards post


SFere slås om Bo Asmus Kjeldgaards post

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere SFere kæmper om Bo Asmus Kjeldgaards ledige post som teknik- og miljøborgmester i København

Flere SF'erne kæmper om at afløse Bo Asmus Kjeldgaard som SFs leder på Københavns Rådhus samt på hans post som teknik- og miljøborgmester.

Kampen står mellem sundhedsborgmester Ninna Thomsen, politisk ordfører Ayfer Baykal og gruppeformand Klaus Mygind.

Bo Asmus Kjeldgaard gik torsdag, fordi han har boet på Frederiksberg i strid med den kommunale valglov, som kræver, at han skal bo i København.

- Jeg vil gerne overtage posten som politisk leder af SF på Københavns Rådhus efter Bo Asmus Kjeldgaard. Det er der ingen grund til at lægge skjul på, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

Hun vil dog ikke udskifte sin post med hans som teknik- og miljøborgmester.

- Jeg har netop sat gang i nogle reformer, der skal forandre den måde, vi arbejder med sundhed og omsorg på. Det arbejde slipper jeg ikke, fordi der pludselig er en anden stilling ledig, siger hun.

SFs politiske ordfører Ayfer Baykal vil være teknik- og miljøborgmester.

- Heldigvis er det vores bestyrelse, som skal afgøre, hvem der skal være borgmester. Så vi kommer ikke til at ligge og slås internt, siger Ayfer Baykal til P4 København.

Jens Mandrup Rasmussen, som er formand for SF's bestyrelse i København, mener, at det ender med en fredelig afstemning, men nogle venter kampvalg, når SF'ere prøver at påvirke bestyrelsen.

- Lige nu vil vi gerne have et åbent valg. Jeg kender ikke de andres alliancer og hvem, der støtter dem. Det hele er gået så hurtigt, så det får vi at se, siger SFs gruppeformand Klaus Mygind.

Han er kandidat, mens Jens Mandrup Rasmussen venter at se Bjarne Fey stille op.

- Jeg ved, at et af vores erfarne medlemmer, Bjarne Fey, overvejer at stille op. Vi ved i hvert fald, at der vil være en såkaldt kamp om borgmesterposten, siger Jens Mandrup Rasmussen.

SFerne kan senest søndag melde deres kandidatur.

SFere slås om Bo Asmus Kjeldgaards post

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce