SF vil satse på praktisk arbejde


SF vil satse på praktisk arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF opgiver målet om at uddanne 95 procent af alle unge - i stedet skal der satses på de svageste

SF er klar med et samlet bud på fremtidens uddannelse, og opgiver samtidig støtten til regeringens mål, om at 95 procent af alle unge i 2015 skal have en uddannelse.

- 95 procent er under alle omstændigheder urealistisk. Lige nu falder andelen, og hvis det skal ændres, så skal man gøre noget, siger erhvervsuddannelsesordfører, Karsten Hønge.

SF vil derfor satse langt hårdere på at få de unge i gang med noget mere praktisk arbejde og tone kravet om bøger lidt ned.

- En hel masse unge står helt af på kravet om uddannelse, fordi de ikke har forudsætninger. Hvis man erkender det, så må man satse på de skoleformer, der sætter arbejdet foran uddannelse, siger han.

Massiv indsats

Det er især de unge mænd, der står af uddannelsen, og dem vil Karsten Hønge have på produktionsskole - både dag og nat, hvis det er nødvendigt.

- På en produktionsskole kan de flytte sig fra et meget lavt selvværd og dårlige forudsætninger. Derfor skal vi ophæve etårsgrænsen, oprette kollegier omkring skolerne og sørge for en fast voksenkontakt, så de allersvageste kan være med, siger han.

Hos Venstre er der ingen planer om at opgive den ambitiøse målsætning, men Tina Nedergaard, som har beskæftiget sig indgående med erhvervsuddannelserne, er ikke helt afvisende overfor SF's ideer.

- Vi holder fast i målsætningen om 95 procent, men jeg er ikke uenig i, at man skal satse på andet end formel uddannelse. For mange kan vejen ind i uddannelse godt gå gennem arbejdsmarkedet. Men hvis vi skal se på ressourcerne, så er det ikke nødvendigvis produktionsskolerne der skal have mere, for hvis deres arbejde ikke bliver fulgt op, så bliver det bare opbevaring, siger hun.

SF vil satse på praktisk arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce