SF vil ikke tvinge børn i institution


SF vil ikke tvinge børn i institution

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF afviser at tvinge belastede børn i børnehave og vuggestue. Det siger SF's socialordfører, Özlem Cekic. Dermed er der ikke flertal uden om regeringen.

Kommunerne skal ikke kunne tvinge belastede forældre til at sende deres børn i en vuggestue eller børnehave. Det skal ske frivilligt, så moderen kan følge barnet i institutionen, indtil hun er tryg ved pasningen.

Det siger SF's socialordfører, Özlem Cekic, som afviser Dansk Folkepartis forslag om tvang. Så er der ikke flertal uden om regeringen for Dansk Folkepartis forslag.

- Sidste år stillede vi et forslag i Folketinget sammen med Socialdemokraterne om, at udsatte børn skulle kunne komme i vuggestue ved at motivere forældrene mest muligt ad frivillighedens vej. Dansk Folkepartis støttede ikke vort forslag. Vort forslag indeholdt ikke økonomiske sanktioner eller tvang. Derfor kommer vi ikke til at støtte deres forslag, siger Özlem Cekic.

Dansk Folkepartis forslag skal ifølge Berlingske Tidende forebygge bandekrigen.

- De sociale myndigheder skal gå ind i de belastede familier, som de kan se vil kunne udklække bandemedlemmer om nogle år, og kræve, at børnene kommer i vuggestue. Lad os da bare tage fat om nældens rod og sige, at det især er indvandrerfamilier, som er fuldstændig lukket inde i deres egen lukkede verden, siger DF's leder, Pia Kjærsgaard.

Hun vil fjerne børnechecken fra modvillige familier eller trække i kommunernes bloktilskud. Fire af 10 etårige børn med anden etnisk oprindelse passes hjemme, ifølge Danmarks Statistik

Socialminister Karen Ellemann (V) understreger, at forældre allerede kan miste børnechecken, hvis de afviser kommunens krav om at få barnet passet i en vuggestue.

SF vil ikke tvinge børn i institution

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce