SF savner redskaber til at nå grønne mål


SF savner redskaber til at nå grønne mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fine, men uambitiøse tanker. Og hvor er de konkrete redskaber til at nå målene. SF savner konkret handling i grøn vækstplan.

SF håber, at partiet får mulighed for at påvirke regeringens grønne vækstplan, så der kan blive opstillet mere konkrete metoder til at nå målene - som i øvrigt ikke imponerer i det rødgrønne parti:

- Det er fint, at regeringen sætter en masse overordnede mål op, som er helt nødvendige efter syv år, hvor der ikke er sket noget. Kvælstofoverskuddet er ikke faldet, og pesticidforbruget er steget med 18 procent. Så der er noget at tage fat på, siger miljøordfører Pia Olsen Dyhr.

Hun savner konkrete, realiserbare metoder og tiltag, der kan omsætte planen til virkelighed.

- Nogle af tankerne er fine, men der er ikke de fornødne virkemidler til at nå i mål. Der håber vi på, at de vil have SF med, så vi finder de fornødne virkemidler. Hvis vi for eksempel skal ændre på pesticidforbruget, så skal der være både kvoter og afgifter. Regeringen lægger op til at øge afgifterne på de farligste, og det er fint. Men der er ikke noget konkret bud på hvordan, siger hun.

Hun savner også konkrete anvisninger til, hvordan man vil sikre, at den økologiske produktion vokser som ønsket i planen.

- Det er fint, at man vil fordoble økologien, men der står intet om hvordan. De øger ikke omlægningsstøtten. Man kunne også gøre mere ved for eksempel at staten købte økologisk i daginstitutioner og skoler, siger hun.

I forhold til, at tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) på Venstres landsmøde sidste efterår holdt en grøn visionstale, mener hun, at det er Venstres bagland i landbruget, der har fået overtaget i udspillet.

- Det er Landbrugs-Venstre, der har vundet her. Hvis det skulle have været det grønne Venstre, som jeg endnu ikke har set eksempler på eksisterer i virkeligheden, så skulle det her have været helt anderledes, siger hun.

SF savner redskaber til at nå grønne mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce