SF satser på cyklismen


SF satser på cyklismen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF formår at samle bredt flertal i Folketinget, der vil forbedre vilkår for cyklister

Cyklister kan se frem til bedre vilkår, efter SF har formået at samle flertal for flere dele i et beslutningsforslag om cyklisme.

Det betyder, at regeringen inden udgangen af 2008 skal komme med en plan for, hvordan færdselsloven kan gøres mere cykelvenlig.

Tjekket skal blandt andet se på lavere hastighedsgrænser for biler i byområder uden cykelstier og mulighed for, at cyklisterne kan svinge til højre for rødt.

Regeringen skal også undersøge, om vejafmærkninger kan skabe mere trygge forhold for cyklister.

Det skal også være muligt at finde en cykelvej på internettet, og indsatsen mod cykeltyverier skal forbedres.

Transportminister Carina Christensen (K) afviste ellers på regeringens vegne forslaget ved førstebehandlingen i maj, men nu støtter Venstre og Konservative en revideret udgave.

Årsagen er blandt andet, at Dansk Folkeparti var klar til at bakke op om de elementer, som SF nu har samlet et bredt flertal for.

30 pct. færre cyklister

Det er 4 ud af de 10 oprindelige punkter i beslutningsforslaget, som nu bliver til virkelighed. SF ville gerne være kommet endnu længere, men trafikordfører Pia Olsen Dyhr er tilfreds med, at dele af forslaget kommer igennem.

- Det er ikke vidtgående nok, men det er skridt på vejen, siger Pia Olsen Dyhr.

Siden 1990 er antallet af cyklister i Danmark faldet med 30 procent. Det har fået formanden for Det Nationale Råd For Folkesundhed, professor Bente Klarlund, til at udtrykke bekymring for, at børn bliver overvægtige og kan udvikle sukkersyge, når de cykler mindre.

Dr. med. Lars Bo Andersen, der er idrætsprofessor ved Syddansk Universitet, har regnet sig frem til, at nedgangen i cykling betyder mindre motion, som er skyld i, at 1200 mennesker hvert år dør tidligere, end de ellers ville have gjort.

Det har ifølge Pia Olsen Dyhr været med til at overbevise regeringen om, at der skal gøres noget for cyklister.

- Regeringen vil gerne gøre noget for sundheden i Danmark, og jeg tror, at sundhedsargumenter står mere klart for dem nu, siger SF'eren og peger også på bilkøer på vejene som årsag til, at hun har fundet et bredt flertal.

Venstre om

- 177.000 cykler hver eneste dag i København, og det har været med til at få regeringen til at forstå, at cykler kan være med til at løse trængselsproblemerne, sige Pia Olsen Dyhr.

Det er de billige elementer i SF's forslag, der nu kommer igennem, mens årlige tilskud på omkring 100 millioner kroner til cykelbyer og nyinvesteringer er gledet ud.

Også her er Pia Olsen Dyhr dog optimist.

- Jeg har noteret mig, at Venstre åbner over for cykelpuljer, siger hun.

Cykelpuljer bliver en del af forhandlingerne, når regeringen til efteråret skal udarbejde en trafikinvesteringsplan. (ritzau)

SF satser på cyklismen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce