SF og Enhedslisten kræver, at sundhedsministeren og Sundhedsstyrelsen strammer op på kontrol med lægelige autorisationer, så patienterne undgår farlige læger.
SFs sundhedsordfører Jonas Dahl siger, at han er "dybt rystet over 21 søndags afsløringer af Sundhedsstyrelsens mangel på kontrol med lægelige autorisationer".

- Vi har godt nok lægemangel, men det nytter jo ikke noget, hvis vi tillader tilfældige plattenslagere at udføre lægelige operationer i Danmark. Vi må og skal sikre, at fagligheden er i orden, og derfor forventer jeg også, at sundhedsministeren og sundhedsstyrelsen hanker op i det her. Alt andet er jo tydeligvis farligt for patienterne, siger Jonas Dahl.

Udsendelsen fortalte om en udenlandsk læge, som fortsatte med at arbejde som læge i Danmark på trods af, at han havde begået en lang række af meget alvorlige lægefejl i andre nordiske lande.

- Vi skal sikre at den lægefaglige ekspertise er i orden, når man arbejder i Danmark, og alt tyder på at det ikke er tilfældet for den pågældende læge. Derfor skal han selvfølgelig stoppes, indtil sagen er undersøgt til bunds, siger Jonas Dahl.

Enhedslisten sundhedsordfører Per Clausen indkalder sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) i samråd om sagen.

- Det er utroligt, at læger, som de andre nordiske lande advarer imod, tilsyneladende kan arbejde som læger i Danmark. Det vil jeg have en forklaring på, så derfor har jeg indkaldt sundhedsministeren i samråd, siger Per Clausen.

Han foreslår, at de nordiske lande laver et fælles register over læger, der har begået alvorlige fejl.

- Vi må have et fælles register, så vi har samme viden, om disse farlige læger, og så må vi sikre, at de læger, der er blevet afsløret som uduelige i de andre nordiske lande, ikke får mulighed for at arbejde i Danmark, siger Per Clausen.

Per Clausen har stillet nedenstående samrådsspørgsmål til sundhedsministeren.