SF ønsker åben debat om bijobforbud i EU


SF ønsker åben debat om bijobforbud i EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF's Emilie Turunen stoler ikke på, at kollegerne kan adskille politik og bijob. Hun vil overveje et forbud.

SF's Emilie Turunen advarer mod, at EU-politikere bare ignorerer advarslerne om politikernes bijob.

Det kommer på baggrund af en ny rapport fra organisationen Corporate Europe Observatory. Den påpeger, at en lang række parlamentarikere, blandt andet danskerne Bendt Bendtsen (K) og Anne E. Jensen (V), har bestyrelsesposter eller konsulentarbejde, som kan skabe interessekonflikter.

- Vi skal overveje, om det overhovedet skal være muligt at have et bijob, eller om man ikke hellere bør sige, at når man er politiker, så må man sætte bestyrelsesposter og erhvervskarriere på stand-by, siger Emilie Turunen.

- Hvis der var en meget stærk selvregulerende kultur, så var det noget andet. Men det kan man ikke beskylde parlamentet for, siger Turunen.

SF-politikeren tilføjer, at hun endnu ikke i sine snart to år som EU-parlamentariker har oplevet, at en politiker har erklæret sig inhabil på grund af egne økonomiske eller erhvervsmæssige interesser.

- Hvordan skal jeg forholde mig, når jeg diskuterer økonomi med Anne E. Jensen, og hun taler imod mere finansregulering. Er det så fordi, at det er hendes politiske holdning, eller er det fordi, at hun sidder i bestyrelsen i Nordea, spørger Emilie Turunen.

Både Bendt Bendtsen og Anne E. Jensen afviser, at der er grund til at ændre på reglerne om EU-politikernes bijobberi.

Anne E. Jensen påpeger, at bestyrelsesposten i Nordea Invest rent faktisk gør hende i stand til at behandle lovgivningsarbejdet i parlamentet på et mere oplyst grundlag.

- Det, at jeg sidder i bestyrelsen i Nordea, gør, at jeg ved nogle ting om finanssektoren, som jeg ellers ikke ville vide. Det giver nogle insideinformationer og en bedre indsigt i, hvordan man reagerer på de regler, vi vedtager.

- Jeg synes principielt, at det er godt, at man har kontakt til den virkelige verden og ikke er en såkaldt levebrødspolitiker, siger Anne E. Jensen.

SF ønsker åben debat om bijobforbud i EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce