SF kræver svar på influenzaspørgsmål


SF kræver svar på influenzaspørgsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF vil have at vide, om danskerne allerede nu bør begynde at indstille sig på, at sommerferien i Spanien må aflyses på grund af svineinfluenza.

SF kræver, at sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) giver klar besked om Danmarks beredskab mod svineinfluenzaen, og om danskerne allerede nu skal indstille sig på at aflyse sommerens udlandsrejser. Partiets sundhedsordfører, Jonas Dahl, henviser til, at mange føler en stigende bekymring over sygdommen, som nu er konstateret i det populære feriemål Spanien.

- Sygdommen er lige registreret i Spanien. Kan danskerne stadig tage på ferie dertil til sommer? Og hvad med andre populære feriemål? Jeg mener, vi må give danskerne en vished om sikkerheden og beredskabet de steder, de tager til på sommerferie, siger Jonas Dahl.

Jakob Axel Nielsen opfordrer i første omgang til ikke at gå i panik på grund af svineinfluenzaen. Sundhedsministeren mener ikke, at sygdommen er mere alvorlig end de typer influenza, der rammer danskerne hver eneste vinter.

- Danskerne kan være trygge ved, at der er en velkoordineret indsats omkring dette. Samtidig er det vigtigt, at der ikke udvikler sig panik om svineinfluenzaen. Indtil videre er konklusionen, at den er meget smitsom, men at sygdommen ikke er alvorligere for mennesker end de influenzatyper, vi i øvrigt kender, og som vi oplever epidemier af hver vinter, siger Jakob Axel Nielsen.

Enhedslistens sundhedsordfører, Per Clausen, opfordrer dog sundhedsministeren til at fremlægge en redegørelse for regeringens håndtering af svineinfluenzaen.

- Det er vigtigt for at sikre den rigtige indsats i forhold til den truende svineinfluenza, at der orienteres grundigt og seriøst om sagens omfang og de initiativer, som myndighederne tager. Dermed kan vi også undgå unødvendig panik, siger Per Clausen.

SF kræver svar på influenzaspørgsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce