SF-kender: Lockout sender partiet endnu længere ned


SF-kender: Lockout sender partiet endnu længere ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF og regeringen rammer præcist sine kernevælgere, vurderer Weekendavisens politiske reporter Hans Mortensen.

SF fortsætter sin nedtur siden folketingsvalget trods valget af Annette Vilhelmsen som ny formand i stedet for Villy Søvndal. SFs vælgere flygter fra folkesocialisterne til sofaen eller Enhedslisten, fordi de kender regeringens medicin, men ikke vil tage den.

Det siger Weekendavisens politiske reporter Hans Mortensen om, at SF står til rekordlave 3,7 procent af stemmerne i Voxmeters meningsmåling for Ritzaus Bureau. Han har skildret SF i bogen "Den røde tråd - SF og vejen til magten".

- Det er lærerkonflikten. Det er vækstpakken med selskabsskattelettelser. Det, som SFs vælgere har været skuffede over, fortsætter bare. Lockouten er alvorlig, fordi SF og de andre regeringspartier har mange lærervælgere, siger Hans Mortensen.

Regeringens politiske indgreb rammer præcist kernevælgere som lærerne, unge studerende med SU-aftalen og de lavtlønnede med kontanthjælpsreformen, påpeger han.

- Det ser nærmest ud, som om man systematisk er i gang med at lægge sig ud med alle Socialdemokratiets og SFs kernevælgere. Man argumenterer med, at det er en økonomisk nødvendighed, men det er et politisk problem, siger Hans Mortensen

Han påpeger, at Socialdemokratiets støtte på 17,9 procent næsten er værre end SFs. De to partier har ikke kunnet overbevise kernevælgerne om, at de fører den rigtige politik, mener han.

- Der er en stor skuffelse og desillusion i korpset af kernevælgere, siger Hans Mortensen.

SF har før set store problemer og spændinger. I 1968 skabte røde SF'ere VS i protest modter SFs rolle i daværende statsminister Jens Otto Krags (S) "røde kabinet".

Uroen fortsatte i 70'erne. Da tabte partiformanden Sigurd Ømann og andre såkaldte "larsenister" magtkampen til Gert Petersen, som ville føre en rødere politik end deres ønske om samarbejde med statsminister Anker Jørgensen, påpeger han.

- SFs problem er nu, at de sidder fast i en regering, hvor de ikke kan justere kursen og har så lidt indflydelse, siger Hans Mortensen.

SF-kender: Lockout sender partiet endnu længere ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce