SF fortsat med i forsvarsforhandlinger


SF fortsat med i forsvarsforhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En "konstruktiv stemning". Sådan beskriver politikerne aftenens forhandlinger om et nyt forsvarslig, hvor SF stadig sidder med ved bordet.

Det lykkedes ikke de borgerlige partier at få smidt SF ud af de igangværende forhandlinger om et nyt forsvarsforlig. Tværtimod. Aftenens forhandlinger hos forsvarsminister Søren Gade (V) endte med, hvad forhandlerne beskriver som en "konstruktiv stemning".

- I modsætning til, hvad man skulle tro på meldingerne tidligere på dagen, så er der en konstruktiv stemning i kredsen. Jeg oplever, at alle er optagede af en sund økonomi i forsvaret, og er der brug for flere midler et sted, så må man finde ud af, om man kan spare et andet sted. Det er sådan set fundamentet for de forhandlinger, vi går i gang med, siger De Radikales gruppeformand, Margrethe Vestager.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, som - sammen med Venstres udenrigsordfører Søren Pind - har kaldt det direkte "uforsvarligt" at lave et milliardforlig med SF, erkender da også, at oppositionspartiet stadig sidder med ved forhandlingsbordet. Efter at alle Folketingets partier, med undtagelse af Enhedslisten, i aften samlet var indbudt til forhandlinger, indleder forsvarsministeren nu en møderække med hvert enkelt parti.

- Nu må vi se, hvad der sker. Hvert parti skal hver for sig komme med de forslag, de vil have med, siger Søren Espersen.

SF's gruppeformand, Ole Sohn, spøger med, at ikke alene er han stadig med, han er endda "uskadt".

- Vi går efter at få lavet et forsvarsforlig med færre kampfly og færre kampvogne, men bedre uddannelse og bedre sikkerhed for soldaterne. Og så udviser man rettidig omhu ved at foretage de nødvendige omdisponeringer og rationaliseringer som betyder, at man kan have et godt forsvar på det nuværende niveau, siger Ole Sohn.

Inden Søren Gade gik ind til mødet gjorde han det da også klart, at SF kan komme med i milliardforliget om forsvarets kommende budget fire år.

SF fortsat med i forsvarsforhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce