SF i København vil tage initiativ til en akut indsats for at forhindre dødsfald blandt de københavnske hjemløse. Cirka 2500 hjemløse opholder sig i hovedstaden.
Når det er så koldt, som det er nu i Danmark, så er det ikke bare ubehageligt at være hjemløs og overnatte udendørs, det er også farligt. Derfor mener SF i København, at der er brug for en særlig indsats for at forhindre, at hjemløse dør i kulden.

Frivillige har netop oprettet nødherberg på to Københavnske skoler. Men det er ikke tilstrækkeligt, mener SFs medlem af Socialudvalget i Københavns Kommune, Marialise Rømer.

- Kulden bider de næste 14 dage. De hjemløse og de fattige er lige nu truede af en kulde, som kan slå dem ihjel. Vi er nødt til at have et akut kuldeberedskab på gaden som omgående træder i kraft, når Danmark som nu har temperaturer under 0 grader. Vi skal sikre, at byens hjemløse ikke sover og dør på gaden, siger hun.

Hun vil derfor kontakte socialborgmester Mikkel Warming (EL) for hurtigst muligt at etablere et nødberedskab, der kan sikre overnatning her og nu.

Ifølge en undersøgelse fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd for 2007 er der cirka 5000 hjemløse i Danmark. Op mod halvdelen opholder sig i København.

Mere om emnet

Se alle
Dobbelt så mange senge til hjemløse

Dobbelt så mange senge til hjemløse

10.000 kroner til hjemløse i Odense

10.000 kroner til hjemløse i Odense

Stadig plads på herberg trods kolde nætter

Stadig plads på herberg trods kolde nætter