SF: Regionen burde have undersøgt tip om bestikkelse

Villy Søvndal (SF) vil have regionen til at forholde sig til, hvordan den håndterer tip om bestikkelse. Det sker efter JydskeVestkystens afdækning af en sag, hvor regionen ikke undersøgte et konkret tip fra en hudlæge nærmere. Formand for sundhedsudvalget Poul-Erik Svendsen (t.h.) understreger, at alle tip, hvor der er en begrundet mistanke, skal undersøges. Arkivfoto: Kim Rune

SF: Regionen burde have undersøgt tip om bestikkelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er behov for at få klarhed over, hvordan regionen forholder sig ved anklager om bestikkelse. Det mener SF's Villy Søvndal, som er kritisk over for, at regionen ikke undersøgte en hudlæges tip om mulig bestikkelse.

Sag: Regionen bør have et beredskab, der kan træde til ved mistanke om bestikkelse.

Det siger SF's Villy Søvndal, efter at JydskeVestkysten søndag fortalte historien om en hudlæge, som flere gange i år har henvendt sig til regionen med en konkret beskyldning om, at firmaet 1 Bedre Liv har forsøgt at presse ham til at sende patienter i klimabehandling. Guleroden skulle være en studietur til Israel med alt betalt. Ifølge hudlægen tog hans daværende kompagnon, som netop sendte mange patienter i klimaterapi, imod en studietur som betaling. Regionen besvarede ikke den første henvendelse med anklagen fra hudlæge. Regionen fortalte søndag til JydskeVestkysten, at anklagerne ikke blev undersøgt nærmere.

Villy Søvndal, der er medlem af regionens sundhedsvalg, er forundret over, at regionen ikke valgte at gå nærmere ind i sagen, selvom hudlægen flere gange henvendte sig med sin mistanke.

Han har bedt regionens forvaltning om svar på, hvordan den generelt reagerer i forbindelse med henvendelser om mistanke om misbrug af regionens penge. Villy Søvndal mener, der er brug for et beredskab, som træder til ved enhver henvendelse om mulig bestikkelse.

- I den her sag synes jeg, det havde været oplagt at undersøge anklagerne nærmere. Jeg tænker på, hvor nidkære kommunerne er, hvis der er mistanke om, hvorvidt en borger har fået offentlige midler, uden der var hjemmel til det. Der må ikke være forskel på høj og lav, siger Villy Søvndal.

Sagen kort
  • JydskeVestkysten fortalte søndag, at en hudlæge flere gange har gjort Region Syddanmark opmærksom på en mulig bestikkelsessag.
  • Hudlægen anklagede sin kompagnon for at henvise flere psoriasispatienter til klimaterapirejser i Israel med selskabet 1 Bedre Liv for selv at komme på en studietur til Israel arrangeret af samme firma.
  • Region Syddanmark reagerede aldrig på anklagerne.
  • Ifølge regionen var det slet ikke muligt at undersøge anklagerne.
  • Både 1 Bedre Liv og den anklagede hudlæge afviser anklagerne.

Nogen skal undersøge

Praksischef i regionen Frank Ingemann Jensen sagde søndag til JydskeVestkysten, at han ikke skal agere som "betjent eller privatdetektiv".

- Det er muligt, at det ikke er hans opgave at undersøge sagen, men vi skal vide, hvem der så skal. For nogen skal. Det er vi nødt til. Vi kan ikke bare sige, at det ikke er vores bord. Hvad hvis kommuner i sager om muligt misbrug af kontanthjælp bare sagde, at det vil de ikke tage sig af, siger Villy Søvndal.

Kristian Nørgaard (V), næstformand i sundhedsudvalget, har efter sommerferien tænkt sig at bede om en forklaring på, hvorfor der ikke blev reageret på anklagerne.

- VI skal have undersøgt det nærmere, for det er svært at sige, om de har haft faglige grunde for ikke at reagere. Om man burde undersøge det eller ej, kan jeg ikke sige, men der skal i hvert fald være mulighed for at undersøge særligt grove bestikkelsesanklager, for vi skal både passe på patienter og pengene i det danske sundhedsvæsen, siger han.

Formand for sundhedsudvalget Poul-Erik Svendsen (S) mener, det er svært at forholde sig til sagens detaljer.

- Hvis der er en bestyrket mistanke, så skal vi selvfølgelig reagere på det, og hvis man henvender sig, skal man også have svar. I det her tilfælde har der formenlig været en vurdering af, at der ikke var belæg for at gå ind i sagen.

1 Bedre Liv har afvist at have forsøgt at presse læger til flere henvisninger, og hudlægen, der var på studietur, afviser enhver sammenhæng mellem turen og de mange henviste patienter.

SF: Regionen burde have undersøgt tip om bestikkelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce