SF: Regeringen svigter voldsofrene


SF: Regeringen svigter voldsofrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringens "hovedløse strammepolitik" er kuldsejlet, mener SF, der angriber nyt forslag om prøveløsladelser.

Regeringen skærper straffene, men ser sig samtidigt nødsaget til at løslade fanger, fordi fængslerne allerede er fyldt til bristepunktet.

Det vidner om dybt forfejlet strategi gennem mange år, mener SF's retsordfører Karina Lorentzen, som går til angreb på regeringen, der nu vil gøre det mærkbart lettere for indsatte at få prøveløsladelse.

- Regeringens retspolitik er helt kollapset med deres seneste trick, som lægger op til at løslade fanger på halv tid, siger hun.

- Regeringen har jo udelukkende smidt det her på bordet, fordi man i årevis har strammet hovedløst på straffeskruen uden at sikre det, der virker, nemlig behandling, uddannelse og beskæftigelse, tilføjer hun.

I stedet står man nu med en belægningsprocent i danske arresthuse på 100,5 procent, og det et "selvskabt problem", lyder det.

Ifølge SF vil regeringen også fjerne den høring hos anklagemyndigheden, der normalt sikrer, at ingen ofre krænkes af en tidlig løsladelse.

- Man fjerner alle sikkerhedsmekanismer og er med andre ord ligeglade med den kvinde, der har været udsat for vold, trusler og chikanerier fra en ekskæreste, siger Karina Lorentzen.

SF bakker dog principielt op om tanken om at lette adgangen til prøveløsladelser, hvis det handler om at få de resocialiseret de indsatte i samfundet efter tiden i en fængselscelle.

- Jeg ville til enhver tid bakke op, hvis hensynet var at sikre flere et liv uden kriminalitet efter løsladelsen, siger hun.

Regeringen vil med sin tryghedspakke fordoble straffene for hjemmerøverier, voldtægt og organiserede indbrud. Sideløbende lægges der nu op til at tillade prøveløsladelser for indsatte, der har siddet halvdelen af sin straf, hvis fangen har afsonet to måneder.

SF: Regeringen svigter voldsofrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce