SF: Langt færre har betalt for meget i boligskat


SF: Langt færre har betalt for meget i boligskat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver 20. boligejer skal måske have ejendomsværdiskat tilbage. Hver 10. kan have betalt for meget i grundskyld.

Selvom fire ud af 10 boligejere ifølge Rigsrevisionen fik vurderet deres ejendom for højt i 2011 af Skat, så er det langt færre, der rent faktisk har betalt for meget i boligskat på grund af fejlvurderingerne.

Det oplyser skatteordfører i SF, Lisbeth Bech Poulsen, efter at skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i Berlingske slår fast, at de boligejere, der har betalt for meget i skat på grund af de fejlfyldte vurderinger fra 2011, får deres penge tilbage.

- Tal fra Skat viser, at cirka fem procent af boligejerne, som har betalt ejendomsværdiskat, kan være i risikozonen for at have betalt for meget i skat, siger Lisbeth Bech Poulsen til Ritzau.

- For grundskyld gælder det, at omkring 10 procent kan have betalt for meget, og der skal nu ind og laves en konkret vurdering for både ejendomsværdiskat og grundskyld, fortæller skatteordføreren.

Årsagen til, at det er langt færre end de 40 procent med for høje vurderinger i 2011 som har betalt for meget i skat, skyldes Anders Fogh Rasmussens (V) skatteloft fra 2001.

Ejendomsværdiskatten er nemlig underlagt skattestoppet, sådan at grundlaget for skatten er det mindste af enten 2001-vurderingen tillagt fem procent, 2002-vurderingen eller den aktuelle vurdering.

Omkring 95 procent af alle boligejere betaler derfor ejendomsværdiskat af den mindste vurdering af enten 2001-vurderingen eller 2002-vurderingen.

- Nogle har forstået det på den måde, at godt 40 procent har betalt for meget i skat, men på grund af skatteloftet, har langt de fleste betalt skat efter 2001-niveauet og ikke den seneste vurdering, siger Lisbeth Bech Poulsen.

- Det vigtigste er at få genoprettet tilliden til systemet, uanset om det er langt færre sager, end der har været fremme i debatten, siger skatteordføreren.

Grundskylden fastlægges ud fra det mindste af enten den aktuelle grundværdi eller forrige års grundværdi forhøjet med det fastsatte grundskatteloft, der årligt fastlægges mellem tre og syv procent.

Skat skønner, at grundskylden for godt hver 10. af enfamiliehusene i 2013 udgøres af 2011-vurdering.

Det vil sige, at for godt ni ud af 10 boligejere har ejendomsvurderingerne ingen direkte betydning for grundskyldens størrelse, da grundskylden her er lig grundskatteloftet.

SF: Langt færre har betalt for meget i boligskat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce