SDU vender kurven: Studerende er mindre ensomme

Studiegrupper på SDU.
Foto: Lasse Hansen

SDU vender kurven: Studerende er mindre ensomme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre studerende på Syddansk Universitet føler sig alene, viser ny undersøgelse af studiemiljøet. En af årsagerne menes at være, at flere deltager i en studiegruppe.

Studietiden bliver en ensom affære for mange unge, der føler sig på alene og på egen hånd. Men efter et forsøg på SDU med flere studiegrupper er udviklingen nu vendt.

Andelen af studerende, der føler sig ensomme, er således faldet fra 17 procent i 2013 til 11 procent i år.

Det viser en ny undersøgelse blandt flere end 9000 studerende, der har vurderet studiemiljøet på universitetet på en lang række parametre.

- Det er meget glædeligt og helt sikkert det mest positive af alle resultater i undersøgelsen, for det er noget, vi har meget fokus på, siger prodekan på Syddansk Universitet Lars Grassmé Binderup.

Også formanden for Syddanske Studerende, Klaus Rose, er glad for, at det går den rigtige vej.

- Tallet er stadigvæk alt for højt, det skulle jo helst være nul, men vi er selvfølgelig positive over, at der er et fald og håber, det skyldes nogle af de initiativer, man har taget på universitetet for at støtte livet på campus, siger han.

Klar hjælp

Siden studiemiljøundersøgelsen i 2013 har universitetet taget en række initiativer for at komme ensomheden til livs. Et af disse er at få flere studerende til at være med i en studiegruppe. Andelen af studerende, der er med i en sådan, er steget fra 50 til 62 procent på de to år. Det, mener prodekanen, er en af de vigtigste årsager til faldet i ensomhed.

- Det, at vi har øget deltagelsen i studiegrupper, tror vi helt klart, har haft en effekt, siger Lars Grassmé Binderup.

Leder af SDU Universitetspædagogik, Britta Wallstedt, er enig.

- En væsentlig årsag til, at studerende holder op, eller klarer sig dårligt, er, at de føler sig alene i verden og ikke kan spejle sig i andre. Det får man meget hjælp til i en studiegruppe, siger hun.

SDU vender kurven: Studerende er mindre ensomme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce