S vil stramme rygeloven yderligere


S vil stramme rygeloven yderligere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraterne insisterer på højere tobaksafgifter og undrer sig over udmelding fra formand for Forebyggelseskommissionen.

En ny undersøgelse af danskernes holdning til rygning får Socialdemokraterne til igen at foreslå yderligere stramninger på området. Ifølge undersøgelsen er eksempelvis 71 procent af danskerne positive over for større afgifter på tobak, og dermed er befolkningen helt på linje med Socialdemokraterne, siger partiets sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen.

- Det er glædeligt, at undersøgelsen viser, at Socialdemokraterne er i overensstemmelse med et klart flertal af den danske befolkning, når det gælder stramning af rygereglerne, siger Flemming Møller Mortensen.

Socialdemokraterne har tidligere foreslået, at afgifterne på en pakke cigaretter skal stige med 10 kroner, mens et flertal med regeringen "kun" lader en pakke stige med tre kroner ved årsskiftet.

Undersøgelsen viser også, at antallet af danskere, der ryger, er faldet fra 28 procent sidste år til 23 procent nu. Ud af de 23 procent er det kun 16 procent, der ryger dagligt.

Og det fald er ifølge Forebyggelseskommissionens formand, Mette Wier, så lovende, "at behovet for yderligere skrappe midler som for eksempel forhøjede afgifter kan vise sig at blive overflødige." En udmelding, der undrer Flemming Møller Mortensen:

- I S anser vi det for sund fornuft at hæve afgifter på det, der er dokumenteret usundt, og i stedet bruge de vundne penge på yderligere forebyggende indsats og behandling. Samme holdning har Forebyggelseskommissionen hidtil talt tydeligt for, siger han.

S vil stramme rygeloven yderligere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce