S-veteran: Brug af nødspor vil være ren gift for Fyn

Den mangeårige centrale trafikpolitiker, Poul Andersen (S) mener, at inddragelse af nødsporet vil ske på bekostning af en reel, permanent udvidelse af motorvejen. Foto: Vibeke Volder

S-veteran: Brug af nødspor vil være ren gift for Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere transportordfører for Socialdemokraterne advarer mod at inddrage nødsporet for at lette presset på Fynske Motorvej. Det vil betyde, at det tredje spor bliver udskudt i mange år, vurderer han.

Det tredje spor på Fynske Motorvej vil blive udskudt i mange, mange år og komme helt nederst i bunken af infrastrukturprojekter, hvis der etableres en hurtig løsning med at ombygge nødsporet til kørsel i myldretiden.

Det mener den tidligere mangeårige socialdemokratiske transportordfører, Poul Andersen.

- Det vil være ren gift, og det fynske erhvervsliv, borgmestre og den kommende E20-komité skal holde fast i, at der er vedtaget en anlægslov for udbygning af Fynske Motorvej med et egentlig tredje spor, siger han.

Det er den fynske klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V), der har argumenteret for, at presset på Fynske Motorvej er så stort, at der i denne regeringsperiode bør sættes penge af til at forstærke nødsporet, så det på den korte og mellemlange bane kan bruges som et tredje spor.

- Det er fint, at Lilleholt spiller ud med det, hvis det er en del af et taktisk spil for at få fokus på motorvejen. Sådan gjorde vi også, da vi ville have motorvejen til Svendborg. Her var det den socialdemokratiske trafikminister Sonja Mikkelsen, der ville nøjes med en motortrafikvej. Den løb vi så med på, indtil vi fik tydeliggjort for alle, at behovet var meget større, fortæller Poul Andersen.

- Men Fynsk Erhverv og fynske borgmestre går jo også ind for inddragelse af nødsporet, hvis der for eksempel bliver sat årstal på en etablering af et egentlig tredje spor?

- Ja, men du kan ikke lave en forpligtende aftale. Det er naivt at tro på. Der vælges hele tiden nye politikere, og beslutninger kan laves om, siger den tidligere mangeårige trafikordfører.


Vær med i kampen

Skriv et postkort til din politiker


Klik på billedet herover og udfyld et digitalt postkort, hvor du fortæller, hvorfor du har brug for det tredje spor. Så viderebringer vi din begrundelse til de ansvarlige politikere i Folketinget. Du kan også dele postkortet på Facebook for at vise andre, at du er med i kampen for et tredje spor.

Sæt et klistermærke i bagruden


Støtter du kampen for et tredje spor på Fynske Motorvej, kan du vise det ved at sætte et klistermærke i bagruden på din bil. Du kan gratis hente mærkatet på et af Fyens Stiftstidendes kontorer.

Tips os om uheld/kø


For at vise, hvor meget vi har brug for det tredje spor, har vi på Fyens.dk lavet en alarm. Vi starter alarmen hver gang, der er kø eller uheld på Fynske Motorvej. Så bilister bliver advaret, og så politikerne ikke kan undgå at se, hvor slemt det står til på motorvejen. Klik på billedet herover og tip os, når den er gal på E20.

S-veteran: Brug af nødspor vil være ren gift for Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce