S-toppen afviser kritik fra egne rækker af asylpolitik


S-toppen afviser kritik fra egne rækker af asylpolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den socialdemokratiske top er ikke uklare i flygtningespørgsmålet, som DSU mener, siger politisk ordfører.

Topledelsen hos Socialdemokraterne må stoppe konkurrencen om, hvordan Danmark tager imod færrest flygtninge og lytte mindre til Dansk Folkeparti.

Kritikken var til at forstå fra partiets ungdomsorganisation, DSU, som onsdag langede ud efter S-toppen i flygtningespørgsmålet.

Nu svarer Nicolai Wammen, Socialdemokraternes politiske ordfører, tilbage.

Han afviser kritikken fra DSU.

- Socialdemokratierne har været meget klare i denne debat. Vi siger, at vi skal være med til at tage et ansvar for at hjælpe verdens flygtninge.

- Danmark har også taget imod mange, der er flygtet fra Syrien, men det er afgørende vigtigt, at dansk asylpolitik besluttes i Danmark og ikke i Bruxelles.

- Nu afventer vi regeringens bud på, hvor mange flere, ekstra flygtninge, Danmark skal modtage. Når vi har det, har vi også et grundlag for at kunne træffe beslutninger i fællesskab, siger Wammen til Ritzau.

Spørgsmål: Så I har været klare nok, selvom jeres egen ungdomsorganisation mener det modsatte?

- Det er ikke usædvanligt, at de politiske ungdomspartier er langt fremme i skoene og kommer med meldinger.

- Jeg tager det som et udtryk for engagement og politisk virkelyst, men jeg synes ikke, at det er en rimelig kritik af Socialdemokraternes position i denne sag, siger Wammen.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, sagde onsdag, at EU-landene bliver nødt til at enes om en tvungen fordeling af 160.000 asylansøgere.

Til det siger Wammen:

- Junckers opfordring til, at alle lande skal bidrage, er et fornuftigt budskab. Men i forhold til indholdet er det vigtigt at understrege, at dansk asylpolitik skal bestemmes i Danmark, ikke i Bruxelles.

- Danmark har en undtagelse fra det retslige samarbejde, som betyder, at vi ikke deltager i denne del af asylpolitikken. Man skal ikke Bruxelles fastsætte en obligatorisk kvote for, hvor mange flygtninge der skal kunne komme til Danmark, siger han.

Professor Marlene Wind, der er leder af Center for Europæisk Politik ved Københavns Universitet, vurderer, at hvis man som dansker tror, at en tvungen fordeling ikke har noget med Danmark at gøre på grund af retsforbehold, så tager man formentlig fejl.

- Vi afventer regeringens udspil på dette område. Det er vigtigt, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kommer på banen og fortæller, hvor mange af de 160.000 flygtninge, som han vurderer, Danmark skal modtage, siger Wammen.

Han vil ikke selv svare på, hvor mange af de 160.000 flygtninge som Socialdemokraterne mener, at der er plads til i Danmark.

Wammen opfordrer Løkke til at indkalde Folketingets partier til en orientering om situationen efter Junckers udspil.

S-toppen afviser kritik fra egne rækker af asylpolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce