S til borgerlige partier: Giv politiet arbejdsro


S til borgerlige partier: Giv politiet arbejdsro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De borgerlige kræver, at regeringen genåbner politiforliget. Stop med at lege politidirektør, lyder svaret.

Dansk Folkeparti, Venstre og De Konservative kræver lørdag, at regeringen i kølvandet på bandekonflikten genåbner politiforliget.

Men retsordfører for Socialdemokraterne, Ole Hækkerup, afviser at genforhandle forliget, der løber frem til 2015.

Han mener i stedet, at politikerne bør give politiet arbejdsro.

- Det bliver dårligt for dansk politi, hvis hver eneste politiker skal sidde og lege politidirektør, siger Ole Hækkerup til Ritzau.

- Hvis man indretter dansk politi efter, at politikerne reagerer på, hvordan kriminaliteten ser ud her og nu, så får man ikke den mest effektive bekæmpelse af kriminalitet, hvis man kigger bare et halvt år frem.

Retsordføreren mener desuden, at der er forskellige og forvirrende signaler i de borgerliges kritik af regeringen.

- Venstre siger, at vi skal tage ressourcer fra de andre politiopgaver og putte dem i bandeindsatsen, mens De Konservative siger, at vi skal skaffe flere ressourcer til alle de opgaver, der lider under bandeindsatsen.

- Det virker stærkt forvirrende. Der er virkelig gang i den hos de borgerlige, lyder det fra Ole Hækkerup.

Oppositionspartierne burde ifølge Ole Hækkerup bakke op om de initiativer, som regeringen har sat i gang i stedet for at blot at påpege mangler.

- For eksempel den udvidede brug af ransagninger. Det ville Venstre ikke være med til. Så vi kæmper med overhovedet at få dem til at bakke op om det, vi har fremlagt.

Retsordføreren vil dog ikke afvise, at partierne kan mødes og evaluere forløbet, når situationen en gang er under kontrol.

- Det rigtige nu er at bakke politiet op. De er ved at få styr på situationen. Så kan man sætte sig ned bagefter og sige "hvad kan vi så lære af det her". Man får det bedste politi, hvis man giver dem nogenlunde arbejdsro.

Det var lørdag ikke muligt at få justitsminister Morten Bødskovs (S) kommentar til opfordringen fra de borgerlige partier.

S til borgerlige partier: Giv politiet arbejdsro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce