S støtter skærpede udvisningsregler


S støtter skærpede udvisningsregler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen er sammen med DF og KD blevet enige om at skærpe udvisningsreglerne. S støtter stramningerne.

Socialdemokraterne er "positive" over for forslag om at gøre det lettere at udvise kriminelle udlændinge samt belønne kommunerne for hver udlænding, de får til at rejse hjem igen.

Selv om Socialdemokraternes integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen, understreger, at han endnu ikke har nærlæst forslagene - som er en del af en aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne - så er han foreløbig enige i dem.

- Jeg har ingen sympati for bandekriminelle, og derfor er det fair nok at sige, at det skal være en skærpende omstændighed, siger Socialdemokraternes integrationsordfører.

- Men jeg går selvfølgelig ud fra, at det stadig er domstolene, som afgør, om en forbrydelse skal føre til udvisning. Der skal stadig være en proportionalitet mellem straffen og forbrydelsen, og det skal domstolene afgøre, siger Henrik Dam Kristensen.

Samtidig med de strammere udvisningsregler er partierne enige om, at kommunerne får et såkaldt resultattilskud for at få udlændinge til at vælge selv at rejse hjem igen. Præmien bliver 25.000 kroner per repatrieret.

I dag får flygtninge og udlændinge fra EU-lande mulighed for at få betalt rejsen hjem - og 119.815 kroner med sig, hvis de forlader Danmark og ikke vender tilbage.

Heller ikke det forslag møder modstand fra Socialdemokraternes integrationsordfører.

- Socialdemokraterne har støttet en repatrieringsordning og det afgørende er, at det stadig er frivillig for den enkelte udlænding, om vedkommende ønsker at rejse.

- Selv om jeg ikke bryder mig om på den måde at belønne kommunerne så det afgørende netop, at det stadig er en frivillig beslutning, siger Henrik Dam Kristensen.

S støtter skærpede udvisningsregler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce