S skynder på minister i salmonella-sag

Det er stadig ikke lykkedes myndighederne at finde kilden til den salmonella-smitte, der hærger Danmark lige nu.
Foto: Carsten Snejbjerg/POLFOTO

S skynder på minister i salmonella-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De danske myndigheder kan stadig ikke finde salmonella-synder

Socialdemokraterne vil have fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) til at tage affære og gøre noget ved salmonellabakterierne i Danmark.

Landet er i øjeblikket ramt af et større udbrud af salmonella med 562 smittede personer og op mod 50 ny om ugen. Derfor opfordrer Socialdemokraterne med SF og Enhedslisten i ryggen fødevareministeren til at fremskynde et samråd om problemet.

Men Dansk Folkeparti stritter imod, hvilket Socialdemokraterne rynker på næsen af.

- Jeg kan ikke forstå, at Dansk Folkeparti holder hånden over ministeren i den her sag, siger den socialdemokratiske fødevareordfører, Bjarne Laustsen.

Der er planlagt et hastesamråd med Eva Kjer Hansen, som i øjeblikket er på ferie, den 12. august. Men det er ikke godt nok, mener oppositionen.

To forklaringer

- Der kan kun være to forklaringer. Den ene er, at ministeren ikke tager det her seriøst nok. Den anden er, at hun ikke aner, hvad hun skal gøre ved det. Men ingen af delene kan bruges til noget som helst, siger Bjarne Laustsen.

EU har siden 2007 behandlet en dansk ansøgning om at få en særstatus, som skal gøre landet i stand til at afvise muligt salmonellasmittet kød ved grænsen. Fødevarestyrelsen håber, at der kommer et svar på ansøgningen inden 2009. Derfor skal der også skub i den sag, mener den socialdemokratiske ordfører.

- Vi skal have en status på, hvor ansøgningen er henne i EU-systemet, siger Bjarne Laustsen, som også vil udspørge Eva Kjer Hansen om årsagen til, at de danske myndigheder stadig ikke har fundet årsagen til salmonellaudbruddet. (ritzau)

S skynder på minister i salmonella-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce