S ser skeptisk på automatisk indkøb


S ser skeptisk på automatisk indkøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S støtter professors kritik af, at Danmark automatisk skal købe vaccine mod svineinfluenza, hvoraf kun 380.000 af de 3,1 millioner H1N1-vacciner er brugt.

Det er forkert, at Danmark og andre lande skal købe vaccine imod svineinfluenza, fordi kontrakter med producenterne forpligter landene til at købe store mængder af vaccine, hvis WHO erklærer pandemi.

Det siger Socialdemokraternes sundhedsordfører, Sophie Hæstorp Andersen.

- Selv om sundhedsmyndighederne har sagt, at alt tydede på, at det var en mild influenza, så har det ikke ligget i planen, at man kunne lave den vurdering i forhold til at indkøbe vaccine, siger hun.

Statens Serum Institut oplyser til dagbladet Information, at der kun er anvendt godt 380.000 af indkøbte 3,1 millioner doser. Danmark kan brænde inde med flere millioner vacciner, som ikke kan bruges, når pandemien er overstået. Da H1N1-influenza er mindre farlig end frygtet, bør myndighederne ændre praksis, mener Jens Lundgren, professor i virologi på Københavns Universitet:

- Det er et problem, at bestillingerne af vaccinationer er koblet direkte til begrebet pandemi. WHO og de øvrige eksperter skal kunne kalde en influenza for en pandemi, uden at det automatisk udløser salg af en mængde vacciner, siger Jens Lundgren.

Sophie Hæstorp Andersen er enig med tre af fire danskere i, at medierne er gået i selvsving over svineinfluenza. Det viser Sundhedsstyrelsens rundspørge til 1014 danskere.

- Det kan man sige. På den anden side var det ikke til at vide efter de første indrapporteringer om H1N1, om sygdommen ville mutere og blive endnu farligere, siger hun.

S ser skeptisk på automatisk indkøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce