S sender gerne flygtninge hjem trods stigende beskæftigelse

Socialdemokratiets udlændingeordfører, Mattias Tesfaye, er enig med de borgerlige partier i, at der er brug for at sende flere flygtninge hjem. Men det er entydigt positivt, at de arbejder, mens de er her, siger han.

S sender gerne flygtninge hjem trods stigende beskæftigelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Får du asyl, kan du nærmest regne med at blive i Danmark resten af livet, siger S-ordfører. Det skal laves om.

Der er ikke en modsætning i, at flygtninge arbejder, og at de skal sendes hjem, når der er fred, dér hvor de kommer fra.

Sådan siger Socialdemokratiets udlændingeordfører, Mattias Tesfaye, efter at Berlingske kan fortælle, at flygtninge i stigende grad erstatter østeuropæere på det danske arbejdsmarked.

Det er på alle måder en positiv nyhed, mener Tesfaye.

- Vi har brug for, at flygtninge kommer i arbejde hurtigst muligt. Og en stor del af de østeuropæere, som har arbejdet i Danmark, har været udstationerede, siger han.

De udstationerede medarbejdere har for eksempel været her i nogle uger og så haft nogle dage hjemme hos familien i eksempelvis Polen, påpeger han.

- Så det er godt for polakkerne, at de kan være sammen med deres familie. Og det er godt for det danske arbejdsmarked, at de, der er her, er folk, der også bor her.

Berlingskes artikel er baseret på en undersøgelse fra Nykredit.

Ifølge undersøgelsen er situationen nu den, at den udenlandske arbejdskraft fra tredjelande for første gang stiger mere end den fra EU-lande.

Omkring halvdelen af de nye arbejdere fra tredjelande er personer, der har fået asyl i Danmark. En anden stor gruppe er familiesammenførte.

Nykredit har undersøgt udviklingen i beskæftigelsen for udenlandske statsborgere i Danmark på baggrund af tal fra Jobindsats.

Undersøgelsen kommer, samtidig med at politikerne i blå blok diskuterer, hvordan de kan ændre reglerne. Målet er, at flygtninge med midlertidig opholdstilladelse bliver sendt hjem, når der er fred i hjemlandet.

Og selv om S altså glæder sig over, at flere flygtninge kommer i gang på arbejdsmarkedet, er Tesfaye enig med de borgerlige partier i, at flygtninge skal sendes hjem, når der er fred.

- Vi vil meget gerne være med til at diskutere, hvordan vi kan styrke hjemsendelser. Men det gør det ikke sværere at sende folk hjem, at de har haft et arbejde. Tværtimod, siger han:

- Det sidste, vi har brug for, er, at folk forsumper hjemme i lejligheden på overførselsindkomst.

Spørgsmål: Hvad er begrundelsen for at sende de flygtninge hjem, der forsøger sig selv og bidrager til dansk økonomi?

- Begrundelsen er, at som udgangspunkt, når vi giver folk beskyttelse, er det midlertidigt, indtil de ikke er truet mere, siger Tesfaye.

- Jeg tror, at vi i stigende grad bliver nødt til at holde fast i, at vi hjælper folk på flugt. Men vi hjælper i den tid, de er på flugt. Vi skal passe på med, at flygtninge ikke permanent bliver til indvandrere automatisk.

- Det giver jeg egentlig alle, der udtaler sig i debatten, ret i. At det er blevet sådan. At lige så snart du får din første opholdstilladelse, kan du nærmest automatisk regne med at blive i Danmark resten af livet.

- Det bliver vi nødt til at gå væk fra, mener Mattias Tesfaye.

S sender gerne flygtninge hjem trods stigende beskæftigelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce