S og SF overtager Odensemodel


S og SF overtager Odensemodel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der må maksimalt være 30 procent dårligt stillede børn på en folkeskole

Det skal være slut med den sorte skole, mener Socialdemokraterne og SF, der i deres fælles integrationsudspil lægger et loft over, hvor mange dårligt stillede, der må være i en folkeskole.

Da Odense sidste år flyttede skoledistrikterne for at nå samme mål, rejste der sig et ramaskrig, men ifølge SF's Karsten Hønge er det nødvendigt.

- Det handler om, at folkeskolen skal være folkets skole. For at vi kan få integrationen til at fungere er folkeskolen helt central i forhold til at skabe den tolerance, siger han.

De ædle motiver, får dog ikke den borgerlige fløj til at tilslutte sig.

Stempler etniske børn

Venstres uddannelsesordfører er Anne-Mette Winther Christiansen er skeptisk.

- Jeg bryder mig ikke om, at vi stempler folk. Desuden kan fagligheden jo være højere hos de børn, man stempler som dårligt stillede end hos de andre ofte danske børn. Tænk hvis det er de dygtigste i klassen, der ryger? siger hun.

Karsten Hønge forsvarer forslaget med, at det ikke er etniske kriterier, men sociale kriterier, der skal bruges.

Og så mener han i øvrigt, at opdelingen allerede er sket.

- Problemet er i dag, at vi allerede har adskillelsen. I Odense øst kan du vokse op uden at møde en etnisk dansker, og i Odense SV kan du vokse op uden at møde danskere med anden etnisk herkomst, siger han.

Stemmer med fødderne

Også uddannelsesordfører hos Socialdemokraterne Christine Antorini forsvarer forslaget.

- Hvis vi vil have en mangfoldig folkeskole og bryde den negative sociale arv, er vi nødt til at have en aktiv politik, hvor vi går ind og flytter børnene.

- Ellers sker der bare det, som allerede sker nu, at forældrene stemmer med fødderne og flytter deres børn til ressourcestærke skoler, siger hun.

S og SF overtager Odensemodel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce