S og LA: Vi vil - eller kan - ikke forbyde arabisk


S og LA: Vi vil - eller kan - ikke forbyde arabisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hverken Socialdemokratiet eller Liberal Alliance kommer til at stemme for Dansk Folkepartis forslag om at forbyde ikke-europæiske sprog i friskoler.

1
Lars Aslan Rasmussen, friskoleordfører for Socialdemokratiet.

Socialdemokratiet, Lars Aslan Rasmussen, friskoleordfører:

- Problemet er ikke, hvilke sprog friskolerne underviser i, men om indvandrebørn går i skole med danske børn. Vores forslag er at lukke alle friskoler, hvor mere end halvdelen af eleverne ikke er danskere. Det er ikke rigtigt, når eksperter siger, at man ikke kan gennemføre det forslag i forhold til Grundloven og konventionerne. Vi bestemmer selv, hvilke skoler staten skal støtte.

- Et forslag om at forbyde arabiske og andre ikke-europæiske sprog går åbenlyst efter muslimer, men for os handler det ikke om muslimer. Det skal heller ikke være tilladt for indere, kinesere eller andre med bestemte indvandrebaggrunde at isolere sig i egne skoler. Den jødiske skole i København falder ikke ind under dette, fordi jøder i Danmark er danskere som alle andre.

- Hvis Dansk Folkeparti turde at gøre andet, end hvad regeringen ønsker, kunne vi bare gennemføre Socialdemokratiets forslag, og så ville problemerne omkring friskoler være løst.

2
Henrik Dahl, undervisningsordfører for Liberal Alliance.

Liberal Alliance, Henrik Dahl, undervisningsordfører:

- Jeg forstår forslaget fra Dansk Folkeparti, men vi kommer ikke til at stemme for det. Embedsmænd i Justitsministeriet vurderer, at det er på kant med konventionerne. Vi er som regeringsparti desværre er nødt til at rette os efter vores egne eksperter. Det ærgrer mig helt forfærdeligt, fordi det bliver noget formalistisk halløj, som ingen borgere kan forstå. Jeg kan nemlig heller ikke se, hvorfor samfundet skal bruge penge på disse muslimske friskoler. Det er ikke en statslige opgave at sponsere splittelse i samfundet.

- Men det er godt, at vi får debatten. Den kan rykke noget i forhold til, hvordan vi tolker konventionerne. Jeg tror, tingene vil ændre sig, så vi vil kunne komme til at arbejde mere frit med lovgivningen. Det flytter sig i disse år. Lige nu kan vi bare ikke administrere imod de råd, vi får af embedsmænd i ministerierne.

S og LA: Vi vil - eller kan - ikke forbyde arabisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce