S og DF vil have undersøgt folkedomstol


S og DF vil have undersøgt folkedomstol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et ældreråd i Vollsmose, der angiveligt fungerer som en slags domstol, forviste i 2008 en pædofilmistænkt mand fra bydelen. S og DF vil have sagen undersøgt.

Justitsminister Brian Mikkelsen (K) bør undersøge sagen om en selvbestaltet domstol i bydelen Vollsmose. Det mener Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

Sagen drejer sig om det såkaldte ældreråd, der angiveligt fungerer som en slags selvbestaltet juridisk instans i bydelen. I 2008 valgte de tre mænd, som sidder i rådet ifølge Politiken, at landsforvise en mand, der var mistænkt for at krænke en dreng. Samtidig blev drengens forældre rådet til ikke at gå til politiet.

Det socialdemokratiske medlem af Folketingets Retsudvalg kalder sagen "grotesk".

- Det er altid alvorligt, hvis der er nogen, der har begået noget kriminelt, som ikke bliver retsforfulgt. Men det demokratiske problem er endnu mere alvorligt. Sådan en folkedomstol fortæller også noget om, hvor dårligt det egentlig går med integrationen, siger Julie Skovsby.

Dansk Folkeparti vil have Brian Mikkelsen til at afklare, om ældrerådet har begået en strafbar handling ved ikke at anmelde pædofilisagen til politiet.

- Ifølge flere medier findes der i den muslimsk-dominerede Odense bydel, Vollsmose, et selvbestaltet råd af ældre mænd, som agerer som en slags shariadomstol. Det er en praksis som straks må bringes til ophør, siger Peter Skaarup, Dansk Folkepartis retsordfører.

Julie Skovsby vil også have undersøgt, om der findes andre lignende råd i Danmark.

Odense Kommune har intet kendskab til rådet, men Peter Rahbæk Juel, rådmand for Social- og Arbejdsmarkedsområdet i Odense Kommune, tager skarpt afstand fra rådets indblanding i sagen om den pædofilimistænkte mand.

- I Danmark er det strafbart både at begå og dækker over pædofili. Dermed er den konkrete sag et anliggende for politiet, siger Peter Rahbæk Juel.

Han vil bede politiet undersøge, om ældrerådet har forsømt deres indberetningspligt.

S og DF vil have undersøgt folkedomstol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce