S ønsker udlændingeforlig med Venstre


S ønsker udlændingeforlig med Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraterne vil fastlåse reglerne for at opnå dansk statsborgerskab med Venstre, og derved kan de Radikale og resten af rød blok stå uden indflydelse.

Socialdemokraterne går efter et bindende udlændingeforlig med Venstre i forhold til reglerne for at opnå dansk statsborgerskab. Det skriver Jyllands-Posten.

Socialdemokraternes indfødsretsordfører, Astrid Krag (S), forklarer, at partiet ønsker en bred aftale om strammere regler for statsborgerskab, så reglerne ikke bliver lavet om, hver gang magten skifter.

Under VK-regeringen blev kravene for at opnå dansk statsborgerskab strammet tre gange, mens SR-regeringen lempede dem i 2013.

- Når kravene ændrer sig løbende, er det svært at vide, hvad man skal opfylde for at få statsborgerskab. Derfor bør det være forligsbelagt, så der kommer stabilitet, siger Astrid Krag til Jyllands-Posten.

Når partier indgår bindene forlig, kan reglerne ikke ændres, med mindre samtlige partier i forliget er enige. Dermed er både Socialdemokraterne og Venstre bundet efter et valg, hvis det går, som Socialdemokraterne håber.

Et forlig mellem de to partier kan imidlertid afskære de Radikale og resten af partierne i rød blok fra indflydelse.

Venstre vil gerne overveje et forlig, men udlændingeminister Inger Støjberg (V) mener dog, at Socialdemokraterne opfører sig som en nyskilt, der efter et dramatisk brud skal ud og løbe hornene af sig.

S ønsker udlændingeforlig med Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce